JoonasTreenivuosi paketissa

Yksi treeni enää ja vuoden treenit olisivat sitten siinä. Jalat odottavat jo huomista välipäivää, koska viikonloppuna tuli juostua Messujuoksussa hieman kovempaa kuin, mitä oli tarkoitus. Juoksu meni kuitenkin lähes nappiin ja oikeastaan ainoa, minkä olisin voinut tehdä toisin oli loppukiri, joka alkoi hieman liian myöhään. Olin jo liian kaukana kisaa johtavasta, että matka loppui lopulta kesken. Aikani, 40:13min, on kovin mitä olen juossut sitten viime elokuun eli voin olla todella tyytyväinen suoritukseeni todella kovalla alustalla ja mutkaisella reitillä, joka sisälsi myös porrasjuoksua.

Viimeisen kahden kilsan kiristys tuntui todella irtonaiselta ja sitä vauhtia olisi voinut pitää helposti pidempäänkin yllä. Sääli, että en voi analysoida tarkkoja vauhtejani, koska Suunnon Ambit ei oikein tykännyt Messukeskuksen suljetusta tilasta, minkä takia kiihtyvyysanturikaan ei toiminut ihan kunnolla ja matkaa tuli Ambitin mukaan hieman päälle 11km, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Allaolevasta sykeprofiilista voi kuitenkin huomata kiihtyvän vauhdin ja vikojen kilsojen kiristyksen.Messujuoksu

Kisan jälkeen tein vielä palauttavan lenkin ja fillaroinnin sekä päälle tietenkin kunnon venyttelyt, jotta paikat olisivat auki sunnuntaina. Ja aika hyvin ne aukesivatkin, mutta väsymys painoa sekä betonillalattialla juostun kisan jälkeen lantionseutu oli aika hellänä, minkä takia päätin hieman himmata eilisen lenkin suhteen ja jätin sen 14:sta kilometriin.

Jouluviikolla juoksin yhteensä reilut 83 kilsaa ja kuten jo aiemmassa postissa mainitsin, merkittävintä on ollut peruskestävyyden kehittyminen niin sykkeiden kuin vauhtienkin suhteen. Keskivauhti oli jo tuntuvasti alle 5:00min/km ja keskisykekin alle 150bpm:n. Hyvä viikko ottaen huomioon vuodenajan! Pakko antaa itselleni papukaijamerkki siitä, että jaksoin treenata läpi joulun, mikä ei ihan aina ole onnistunut…

viikon 52 juoksut

Tänään olisi luvassa vuoden viimeinen treeni eli noin 12km kevyttä ennen uudenvuodenrientoja ja odotettua välipäivää. Loppuviikon juoksut tulevat koostumaan vielä tämän viikon peruskestävyyslenkeistä sekä ASA:n juoksutiimin treeneistä ja tavoitteena olisi saada viikon aikana juosta hieman päälle 90km.

Rikkonainen vuosi alkaa olla muuten pakettissa. Mukaan mahtui elämäni paras treenikevät, jonka tulokset jäivät kuitenkin Helsinki City Runia lukuunottamatta näkemättä. Alkukesän ja -syksyn loukkaantumiset rikkoivat vuoden aika pahasti, mutta syksyn huolellinen kuntoutus jätti vuodesta kuitenkin positiivisen kuvan, koska alan olla vihdoinkin taas kunnossa ja juokseminen tuntuu hyvältä. Kevät 2013 tulee olemaan todella hektinen niin omien treenien kuin ASA-projektien suhteen. Juoksutiimin ja BurnDomen lisäksi on luvassa muutama muukin projekti joista tiedotamme myöhemmin tämän viikon aikana.

Hyvää uutta vuotta!

Kommentoi

Kommentit