JoonasTreenirintamalta paljon uutta ja hyvää

Ensimmäinen pitkä lenkki kolkuttelee jo jo ovella.

Alkuviikon olen kuitenkin keskittynyt vain peruskestävyyteen ja ottanut iisisti. Viime viikonloppuna tuli juostua kuitenkin sen verran reippaasti, että en halunnut riskeerata kroppaa liikaa. Siksi juoksin vasta eilen ensimmäisen vähän reippaamman ja hitaasti kiihtyvä peruskestävyyden, kun jalat alkoivat tuntua hyviltä. Keskiviikon treeni oli todella tukkoinen alkupuolen osalta, mutta onneksi loppupätkällä jalat alkoivat taas toimia paremmin. Olen tällä hetkellä PK-ohjelmassa siinä vaiheessa, että on aivan turhaa riskeerata palautumista ja kroppaa liikaa. Paketti pitää nyt saada pidettyä kasassa, jotta kunto nousee oikealla tavalla. Ja tähän asti kaikki on mennyt aika hyvin. Ja täytyy sanoa, että olin jopa hieman yllättynyt siitä, kuinka hyvin palauduin viikonlopusta!

Kävin eilen juttelemassa Tuukan kanssa siitä, miten voisin jatkaa nilkan kuntoutusta ja sainkin muutaman tosi hyvin vinkin. Liikkuvuus nilkassa on jo nyt kymmeniä asteita parempi kuin ennen leikkausta, mutta valitettavasti nilkka kiristyy edelleen ajoittain. Sen lisäksi myös kantaluun hermottava hermo häiritsee tasaisesti. Nämä ongelmat eivät kuitenkaan menoa haittaa. Ne pitää vain ottaa huomioon ja toimia niiden mahdollistamalla tavalla. Hyvä uutinen on se, että vasen pohje on kehittynyt viimeisen kuukauden aikana huimasti ja voimat alkavat palailla pikkuhiljaa. Tämä on näkynyt niin vauhdeissa kuin juoksuasennossa. Pystyn juoksemaan entistä vetävämmällä askeleella ja laskeutumaan jo aika hyvin päkiän kautta myös vasurilla.

Näyttökuva 2015-05-08 kello 8.09.16

Tällä viikolla on plakkarissa jo about 55km eli kun seuraavan kahden päivän aikana tulee kuitenkin juostua reilut 20km ja sunnuntaina rento 25km tulee viikko paukkumaan taas jonkun kilometrin yli satasen. Eli ihan suunnitelman mukaan mennään. Ja se jos mikä tekee onnelliseksi. Ensi viikolla pitäisi saada sitten jo kilometrin päälle sadankymmenen.

Niin! Ja ilmoittauduin muuten myös ensi vuoden Pariisin marathonille, joka juostaan huhtikuun alussa. Se tuntui osuvan hyvin aikatauluun Berliinin jälkeen ja aion juosta se ilman paineita. Kiva kevätkisa kaupungissa, josta on jo todella hyviä muistoja. Tarkoituksena on juosta ensi vuonna tämän vuoden tapaan syksyllä kovempi kisa.

Näyttökuva 2015-05-08 kello 8.08.27

Olen kohta lähdössä Santahaminassa järjestettävään Sandis Trail Sprintiin tutustumaan huomenna tapahtuvan varsinaisen kisan reittiin Tuukan, Ville ja Erlingin kanssa. Kiva päästä pitkästä aikaa maastoon, vaikka pitääkin olla tooooosi tarkkana jalan kanssa. Eli fiilistelemään mennään. Illalla teen vain lyhyen palauttavan treenin. Lisää juttua ja kuvia tapahtumasta on luvassa viikonlopun aikana.

Hyvää viikonloppua!

Kommentoi

Kommentit