JoonasToisten treenien katsominen voi antaa kummasti energiaa omaan harjoitteluun

Akillesjänteen paraneminen on tuntuu olevan pirun hidas prosessi, mutta se ei menoa hidasta! Olen alkuviikon aikana keskittynyt kuntouttamisen ohella fillarointiin ja keskivartaloon. Samalla olen myös hahmotellut kesäkuun treenisuunnitelmaa, josta on luvassa hieman tarkempaa juttua ensi viikolla. Muuten olen vain hakenut taas sitä oikeaa treenifiilistä ja pyrkinyt saamaan elämänrytmin taas oikealla radalle.

Fillaroinnissa olen hieman normaalista poiketen polkenut isommilla vaihteilla ja pyrkinyt aktivoimaan pohjelihaksia ja akillesjännettä. Metodi vaikuttaa jeesaavan nilkan liikeratojen kasvamista ja kävely alkaa jo tuntua melko luonnolliselta. Samalla täytyy kuitenkin olla varovainen, että en ylikuormita jännettä liikaa, koska muutaman treenin jälkeen jänne on ollut aika hellänä. Nyt pitää ottaa vielä ainakin muutama viikko ihan iisisti, jotta juoksu alkaisi taas kulkemaan kesäkuussa. Mikään kiirehän tässä ei ole.

Loppuviikko tulee treenien suhteen pitämään sisällään hyvin paljon samaa eli fillarointia, kuntoutusta ja keskivartalon voimaharjoittelua. Koska minun on niin vaikea pysyä poissa juoksemasta niin päätin tehdä huomisen kuntoutuksen Eltsussa. Näin pääsen samalla fiilestelemään eikä tarvitse sitten treenata yksin kun kentällä juoksevat samaan aikaa Tukholman marathonille lähtevät valmennettavat ja mahdollisesti myös Helsinki Half Marathoniin tähtäävät adidasheimolaiset. Itselleni ainakin toisten treenaamisen katsominen antaa virtaa myös omaan harjoitteluun, vaikka ei itse pystyisikään juoksemaan. Esimerkiksi adidasheimon eiliset treenit ja siellä Villen järjestämä pikku kisa sai toivomaan, että olisi pian itsekin kunnossa, jotta pääsisin mukaan kirittämään heimolaisia. Viimeistään sitten kesäkuussa Helsinki Half Marathonilla. Heimomeiningit jatkuvat muuten taas viikonloppuna, kun sekä nykyisen että entisten heimojen naiset lähtevät kirmaamaan naisten kymppiin. Niin! ja ensi viikolla on taas avoimet heimotreenit keskiviikkona Eläintarhan kentällä 1800 eteenpäin eli sinne taas kaikki mukaan!

Kirjoittelen loppuviikon aikana testiraportin Suunnon juoksijoille suunnatusta Ambit 2R:stä, jota olen päässyt testaamaan tässä muutaman viime kuun aikana. Ja todellisen tulikasteensa kello sai kuukausi sitten Bostonissa.

Nyt kehonhuollon pariin!

Kommentoi

Kommentit