JoonasTestissä – Sigvaris performance kompressioshortsit

Pääsin alkuvuodesta testaamaan Sigvariksen kompressiosukkia ja pohjekompressioita  ja siksi olikin mukava saada vielä testiin Sigvariksen Performance kompressioshortsit.

Sigvaris on Sveitsiläinen, maailman johtava kompressiotuotteiden valmistaja, jolla on kokemusta jo 140 vuoden ajalta. Tuotteiden taustalla on hyvin paljon tutkimus- ja kehitystyötä, minkä kautta tuotteita on voitu kehittää hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Sigvariksen Sport -sarjan tuotteiden takana ollut tuotekehitys on lähtenyt siitä ajatuksesta, että urheilulajit asettavat erilaisia vaatimuksia lihasten ja verenkierron toiminnan kannalta, minkä takia urheiluun oli kehitettävä erilainen kompressiotuoteperhe. Sigvaris on tehnyt Kölnin yliopiston kanssa tutkimusyhteistyötä, minkä kautta tuotteen ominaisuuksista on saatu lisää tietoa. Sigvariksen Performance shortsit ovat tehty aquarius ja charcoal – bamboo (hiilibambu)  -langoista. Aquarius -lanka sisältää mikrokanavia, jotka kuljettavat hikea tehokkaasti pois iholta, kun taas hiilibambu toimii hajunpoistajana sekä antiseptisenä materiaalina. Sigvariksen kompressioteknologiasta kirjoitin jo tarkemmin edellisessä arvostelussani.

Shortsit toimintalogiikka on hyvin yksinkertainen. Shortsit ohjaavat painetta pois jaloista, joka helpottaa energiatehokkuuden maksimointia jaloissa. Tätä kautta suorituskyky lihaksistossa paranee, joka parantaa kestävyyttä. Kompressio auttaa myös nopeammassa palautumisessa jo suorituksen aikana, kun lihasvärinä vähenee. Materaalit eivät ärsytä ihoa ja lämpösäädellyt kuidut pitävät ihon kuivana ja lihakset lämpimänä. Sitten itse testaukseen.

Olen nyt testannut Sigvariksen Performance shortseja reilu kaksi kuukautta ja täytyy sanoa, että kyllä on mielenkiintoinen tuote. Koon valinta tapahtui reiden ympärysmitan kautta, mikä hieman huolestutti aluksi, koska niin minulle valikoitui kooksi S. Huoli osoittautui kuintenkin turhaksi, kun sain shortsit jalkaan asti eli kokoluokitus näyttää toimivan hyvin. Täytyy kai vain myöntää, että reisien ympärysmitta on pienentynyt kasvaneiden kilometrien myötä. Kompressiota oli juuri tarpeeksi ja kuitenkin enemmän kuin muissa aiemmin testaamissani kompressioshorstseissa. Heti aluksi huomasin, että ryhtini muuttui shortsien ansioista paremmaksi, joka johtui siitä, että kompressio tuntui aina pakaroiden yläosassa asti. Materiaalit itsessään tuntuvat kestäviltä ja hyvin shortsit ovatkin kestäneet mallikkaasti koko testijakson ajan.

Sigvaris_kompressioshortsit_M
Miesten malli

Olen päässyt juoksemaan shortsien kanssa noin 800 kilometriä hyvin vaihtelevia treenejä, kuten esimerkiksi intervalleja, vauhtikestävyystreenejä sekä pitkiä lenkkejä. Yksi mielenkiintoisimmista kokemuksistani oli ehdottomasti 30 kilometrin pitkä lenkki lähes kahdenkymmennen asteen pakkasessa, jolloin todella huomasin sen, kuinka hyvin parantunut verenkierto vaikuttaa myös kehon lämpötilaan. Käytössäni olivat samaan aikaan Sigvariksen pitkät kompressiosukat sekä kompressioshortsit, joiden päällä oli vain hieman paksummat talvitrikoot ja tämä kombinaatio riitti varsin mainiosti pitämään jalkani lämpimänä koko lenkin ajan. Kokeilin myös vastaavanlaista kombinaatiota hieman kovemmissa harjoituksissa ja hieman lämpimämmällä säällä ja kombo toimi jälleen. Hiki siirtyi iholta pois tehokkaasti ja kompressiota oli juuri sopivasti. Juuri lämmönsäätely yhdistettynä toimivaan kompressioteknologiaan onkin ehkä mielenkiintoisin ominaisuus.

Sigvaris_kompressioshortsit_N
Naisten malli

Sigvariksen tuotteet olivat minulle täysin tuntemattomia vielä muutamia kuukausia sitten, mutta hieman paremmin tutustuneena voin sanoa, että kyseessä on todella mielenkiintoinen ja hyvin toimiva tuoteperhe, joka soveltuu monenlaiseen käyttöön. Kompressioshortsien hinta on Sigvariksen nettikaupassa 122,90€ eli hinta ei ole mikään halvin, mutta sijoitus kannattaa ainakin omasta mielestäni, koska shortsit todella toimivat. Itse käyttäisin tuotetta esimerkiksi kisashortsien alla, en pelkästään sellaisenaan. Myönnän suoraan sen, että vaikka trikoiden käyttö ei ole minulle ongelma, en kuitenkaan ole valmis juoksemaan pelkillä shortsitrikoilla esim. kisoja. Sigvariksen kompressioshortsit tulevat kyllä löytymään kisashortsien alta Helsinki City Runilla. Se on selvää.

Kevään kompressiotestit ovat vielä käynnissä Salomonin 3/4 trikookompressioiden sekä pohjekompressioiden osalta, joista lisää noin kuukauden sisään.

Lisää tietoa Sigvariksesta ja Sport Performance- tuoteperheestä: urheilusukat.fi tai sigvaris.fi

Lähteet ja kuvat: Sigvaris

Kommentoi

Kommentit