JoonasTestissä Salomon S-Lab Exo III trikoot

Testasin viime talvena ja keväänä Salomonin S-Lab EXO 3/4 trikoot ja pohjekompressiot, jotka saivat osakseen kiitosta materaalien kompressio-, lämmönsiirto- sekä kuivumisominaisuuksien suhteen. Oikeastaan ainoa suurempi ongelma oli tuotteiden kestävyydessä. Nyt kun olen käyttänyt tuotteita hieman pidempään on kulumista ollut huomattavissa vielä kevättä enemmän. Siksi olikin mielenkiintoista saada testiin hieman päivitetyt versiot Salomonin kompressiotuotteista.

Salomon kompressiotrikoot

Nyt testissä olleissa Salomonin S-Lab EXO III trikoissa yhdistyvät molemmat aiemmin testatut tuotteet. Trikoot ovat täyspitkät ja niistä löytyvät pohje-, reisi- ja pakarakompressiot.. Kompressio tuotetaan kennomaisella Sensifit rakenteella, joka puristaa tai joustaa tarpeen mukaan. Tämä parantaa myös trikoiden istuvuutta, joka usein nousee merkittäväksi tekijäksi varsinkin pitkillä lenkeillä. Trikoissa on käytetty kolmea eri kangasta: ClimaUV 50+, Lycra Sportia sekä actiLitea. ClimaUV 50+ suojaa ihoa haitalliselta UVA ja UVB sätäilyltä, mikä on tärkeää varsinkin vuoristo-olosuhteissa. ActiLite kankaan on tarkoitus taas pitää iho kuivana. Kevyt Lycra Sport on taas kangasta, jonka parantaa istuvuutta ja mahdollistaa vapaat liikeradat.

Salomonin S-Lab EXO III trikoot ovat olleet läpi syksyn todella kovassa käytössä ja niitä on testattu niin juoksussa kuin fillaroinnissakin. Testitunteja trikoille on kertynyt reippaasti päälle 100 tuntia. Trikoot näyttävät edelleenkin kuin uusilta eli materiaalien kestävyys on ainakin omasta mielestäni parantunut. Sensifit-rakenne ja saumaukset ovat pysyneet hyvässä kunnossa. Trikoot ovat myös todella miellyttävät istuvuuden kannalta. Niiden muoto on pysynyt kunnossa ei venymistä oli tapahtunut. Kompression tuntee edelleen hyvin koko trikoiden alueella. Sain itse M-koon trikoot testiin, joka sopii omille mitoilleni passelisti. Trikoiden mitoitus on selvästi tehty juoksijoita ajatellen, mutta jos käyttäjällä sattuu olemaan hieman suuremmat reidet tai pohkeet, voi oikean koon löytäminen olla hieman hankalampaa, koska toinen tärkeistä kompressioalueista voi näin ollen tulla liian tiukaksi ja toinen taas löysäksi. Pakaraseudun istuvuudesta en ole niin huolissani, koska siellä kompressiota on hieman vähemmän, minkä takia trikoot myös venyvät sieltä enemmän.Salomon Trikoot

Materiaalit ovat yllättävän ohuita, mikä voi alkuun tuntua hieman omituiselta, koska tuote on suunniteltu myös vuoristojuoksuun. Käytössä kuitenkin tämän osoittautui todella positiiviseksi asiaksi, koska trikoot hengittivät hyvin ja kuivuivat nopeasti, minkä lisäksi kompression kautta parantunut verenkierto piti jalat lämpiminä. Testasin trikoita aina kahdeksassa pakkasasteessa ja tuulettomalla ilmalla ne riittivät ainakin itselleni sellaisenaan, mutta kovemmalla tuulella piti jo laittaa jotain hieman paksumpaa päälle.

Kokonaisuudessaan S-Lab EXO III trikoot olivat positiivisempi kokemus kuin aiemmin kesällä testaamani Salomonin kombo. Niiden kestävyys ja istuvuus olivat parempia ja nyt, kun trikoissa oli kunnon taskukin, oikeastaan ainoa asia, mitä kaipaisin lisää olisi suuremmat heijastimet. Tämä on yleisestikin aika suuri puute trikoissa, minkä takia olisi hyvä, jos esimerkiksi sensifit-kennot olisivat heijastavaa materiaalia niin autoilijatkin näkisivät juoksijat paremmin. Tietenkin tuotteiden primäärinen käyttöympäristö on poissa kaduilla, missä autoilijoista ei tarvitse juurikaan välittää. Toisaalta taas suuret heijastimet voisivat toimia myös turvavälineenä esimerkiksi pidemmissä ultrakisoissa.

2 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Onkohan nämä jäänyt pois valikoimasta kun 2013 mallistossa vain lyhyempiä malleja? Alkutalvesta kun katselin että keväällä vois tollaset hommata ja nyt ei mistään löydykään.