JoonasTerveisiä Nizzasta

Ensimmäinen treenipäivä helteisesssä Nizzassa alkaa olla hiljalleen paketissa. Tänään ohjelmassa oli kaksi lenkkiä, reilun 6:n kilometrin aamulenkki ja iltapäivän hieman reippaampi 8:n kilometrin lenkki. Kuten aiemmin mainitsin, tarkoituksena on vielä tällä viikolla pitää lenkit aika lyhyinä ja juosta sen sijaan 2-3 kertaa päivässä niin, että välissä ehtii levätä tarpeeksi ja tänään päätin treenata pari kertaa.

Aamun ensimmäinen lenkki tuntui todella hyvältä ja uudet adidaksen uusilla feather primeilla kulki iisisti 4:24min/km vauhdilla pitkin Nizzan katuja. Kengät istuivat jalkaan kuin unelma ja matala profiili toimi hyvin. En tiedä mikä kengän droppi on, mutta omaan juoksutyyliin kenkä sopii loistavasti. Kudottu päällinen piti jalan paikallaan odotuksien vastaisesti paikoilleen hyvin myös mutkissa. Olin pelännyt sitä, että jalkaterä pääsisi siirtymään lestin yli tiukemmassa paikassa, mutta ilmeisesti huoleni oli turha.

Screen Shot 2014-06-23 at 17.37.46joonas laurila adidas feather prime

Iltapäivällä kokeilin ensimmäistä kertaa hieman reippaampaa vauhtia ja tällä kertaa jalassa olivat prime boostit. Kumma kyllä juoksu tuntui ehkä jopa vielä paremmalta kuin aamulla ja akillesjänne tuntui kestävän vauhdinkin (4:04min/km) ilman ongelmia. Kämppäni sijaitsee sopivasti noin kahden kilsan päässä rannassa rinteellä eli jokainen lenkki lähtee mukavasti liikkeelle alamäellä ja päättyy vielä mukavammin ylämäkeen. Prime boostit istuivat jalkaa ehkä vielä feather primeja paremmin ja adios boostista tuttu välipohjahan nyt toimi, kuten odottaa saattaa eli todella hyvin. Lämpötilan lähennellessä 30:n asteen rajapyykkiä lenkki tuntuu aina raskaalta, mutta tällä kertaa nautinto voitti helteen. Loma ja se, että pystyn taas juoksemaan vievät voiton!

adidas-adizero-prime-boost-6

Illalla teen vielä hieman huoltavaa Hollannin pelin aikana, jotta olisin valmis huomisiin treeneihin. En uskalla vielä miettiä mitä huomenna on luvassa. Parempi ensin nukkua yön yli ja katsoa, miten jalat ovat palautuneet. Tänään on kuitenkin tullut juostua paljon enemmän kuin aikoihin ja sekös lämmittää mieltä. Olen niin onnellinen, että jalka alkaa hiljalleen toimia ja voin taas nauttia juoksusta. Juoksemattomuus on rasittanut mieltä ja vaikka olenkin tehnyt korvaavia harjoituksia, eivät ne voi korvata täysin juoksua. Vasta juostessani tunnen eläväni.

2 comments

Kommentoi

Kommentit