JoonasTäydellinen aloitus päivälle: 6x1000m ennätysajoin

En ole juossut todella moneen kuukauteen tonneja, minkä takia jännittikin aika paljon, mitä tuleman piti. Sunnuntain pitkä lenkki kiristi IT-jänteitäni sen verran, että teippaaminen tuli tarpeeseen eli kiitti Tuukka jeesistä! Jännitys näkyi myös muun muassa siinä, että kenkien valinta tuntui tuottavan huomattavaa päänvaivaa, mikä ei normaalisti ole ongelma. Katselin eilen illalla, että viime keväänä tonnit putosivat järjestään jonnekin 3:25-3:35:n väliin eli tavoitteena oli ainakin puristaa kaikki vedot kovempaa kuin tämä. Syksyn aikana saavutettu kehitys antoi jotain osviittaa siitä, mitä tuleman piti ja pitkälle syksyn tulosten perusteella valitsin kengiksi ”aavistuksen” kuluneet Adidaksen Adizero Ace:t, jotka ovat toimineet loistavasti vedoissa ja kisoissa. Toinen pointti tässä oli se, että kotimaisilla että ulkomaisilla keskustelupalstoilla on ollut paljon keskustelua kengän uudistumisesta. Ja toisaalta näin kenkien testaamisen palvelee myös Adizero Adios 2:n testaamista. Molemmat kengät kun tulevat olemaan rosterissa tänä keväänä ja toisella näistä olisi sitten tarkoitus juosta Helsinki City Run. Mietitään näitä juttuja sitten lisää, kun saadaan uudet kengät käyttöön ja vertailuun.

Sitten itse asiaan.

Neljän kilometrin kiihtyvän lämmön jälkeen kaikki tuntui hyvältä ja jalat aukinaisilta, minkä takia päätin kokeilla juosta kaikki tonnit alle 3:25:n ja tässä tulokset:

  • 3:22min
  • 3:17min
  • 3:20min
  • 3:15min
  • 3:15min
  • 3:10min

Eli vedot etenivät kivasti ja viimeinen meni jo melkein alle 3:10:n. Kun sykkeetkin pysyivät vielä maltillisella tasolla olin enemmän kuin tyytyväinen treeniin ja jos olisin ehtinyt, olisin juossut vielä muutaman lisää. Joka tapauksessa tästä on hyvä lähteä ja kolmen minuutin raja lähestyy. Eri asia on sitten se saavutetaanko sitä koskaan vai ei. Yksi syy hyvin menneeseen treeniin oli varmasti se, että juoksimme eilen Footbalancen juoksutiimin kanssa rentoja 200 metrin vetoja kymmenen kertaa, mikä avasi mukavasti jalkoja tämän päivän treeneiä varten. Jalat tuntuivat mukavan avonaisilta ja meno oli irtonaista eli pitää ottaa irtonaiset vedot osaksi PK lenkkejä ennen kovempia treenejä, koska hermotus toimi paljon paremmin. Jos jotain parannettavaa tuli mieleen niin varsinkin käsien rentous ja askelfrekvenssi hakevat vielä muotoaan, mihin täytyy jatkossa kiinnittää enemmän huomiota. Huomenna on vuorossa kevyt palauttava harjoitus (8-13km) sekä voimatreeni.

Tästä on hyvä jatkaa!

 

1 comment

Kommentoi

Kommentit