JoonasTakaisin normaalirytmiin

GoExpo 2013 ovat takana ja kroppa sekä pää alkavat pikkuhiljaa palaamaan takaisin ruotuun. Messut olivat kovan työn takana, mutta kaikki siihen käytetyt tunnit maksoivat itsensä takaisin moninkertaisesti. Oli mahtavaa päästä tutustumaan uusiin tuotteisiin sekä juttelemaan maahantuojien ja lukijoidemme kanssa. Oli todella kiva huomata kuinka hyvin meidät otettiin vastaan niin näytteilleasettajien kuin messukävijöidenkin parissa. Saimme paljon uusia ideoita tulevaisuuden suhteen esimerkiksi kirjoittamisen ja testaamisen suhteen ja osa näistä ideoista tulee konkretisoitumaan jo tämän kevään aikana.

juoksu

Kroppa joutui aika koville messujen aikana, kun seisoin kovalla alustalla kolme päivää putkeen. Ilman kunnon kenkiä sekä messujen aikaista lenkkiä ne olisivat voineet olla vieläkin pahemmassa kunnossa. Sunnuntaina oli tarkoituksena juosta vielä messujen päälle kevyt 32 kilometrin lenkki, mutta jätin se suosiolla väliin ja keskityin saamaan paikat auki tätä viikkoa varten. Ja toinen syy lepoon oli se, että olin juossut 12 päivää putkeen ilman täyttä lepopäivää. Osa lenkeistä oli tietenkin todella kevyitä, mutta siltikin täysi lepo on aina eri asia. Viime viikonloppu olisi kyllä ollut mahtavaa käyttää myös pelkkään treenaamiseen, koska harvoin sitä pääsee talvella nauttimaan niin täydellisistä keleistä kuin mitä viikonloppuna oli. Eilen sitten koitti paluu takaisin harmaaseen arkeen ja tänään taas lumisateeseen.

No ei anneta niiden kuitenkaan häiritä menoa! Kunnon venyttelyt ja hyvät yöunet tekivät hyvää ja eiliset lenkit sujuivat tosi hyvin. Juoksin todella aikaisin aamulla 20 kilsan kevyen lenkin, joka kiihtyi loppua kohti ja illalla vielä matolla hieman reippaamman 11 kilometrin lenkin, joka avasi tosi hyvin paikkoja. Tänään aamulla fiilis jalkojen suhteen oli varsin mukava, mutta kurkku oli hieman tukossa. Mitään flunssaoireita ei ole kuitenkaan ilmassa, vaan kuiva kurkku on enemmänkin seurausta kuivassa messuilmasta.

Tänään juoksen hieman peruskestävyyttä ennen huomisen tempotreeniä ja vedän läpi huolelliset venyttelyt ja rullaukset mestareiden liigan pelin aikana. Torstaina ja perjantaina juoksen kevyttä ja peruskestävyyttä ja lauantaina pidän lepopäivän ennen sunnuntaina kisa-/tempotreeniä. Treeni on pituudeltaan 33km ja keskivauhti tulee olemaan lämmittelyineen ja palautteluineen reippaasti alle 4:30min/km ja lienee turha sanoa, että perhosia löytyy mahasta jo valmiiksi. Tämäntyyppiset treenit ovat parhaita, vaikka aina jännittävätkin, koska treenien jälkeen on niin mahtava olo, vaikka tavoite ei ihan täyttyisikään.

Torstaina pääsen myös pitkästä aikaa hierontaan. Viime kerrasta on kulunut hieman liian pitkä aika ja jatkossa täytyykin yrittää saada vakioaika, jotta hieronnasta tulisi vielä selkeämpi osa treeniviikkoja. Torstai-iltana on myös juhlan paikka, kun juhlimme BurnDome-projektin päättymistä.

Dome

©Roope Virtanen

Viime viikon kilometrit jäivät alle 100:n, mikä ei haittaa, koska tällä viikolla mennään taas noin 120:een kilometriin. Kyllä kelpaa!

Kommentoi

Kommentit