JoonasKyllästyttääkö tai puuduttaako liikunnallinen tekemisesi?

Liikunta ei ole one-size-fits-all, joten joskus oman jutun löytäminen voi olla hankalaa. Tähän on kuitenkin tulossa helpotusta, kun kahden nuoren miehen visio on nyt muokkaantunut sportsetter-palveluksi. Mutta miten kaikki sitten alkoi ja mistä SportSetterissä on kyse?

Tausta

Kaikki alkoi paddleboardien päältä Miamin rannikolla. Kaksi vanhaa yliopistokaveria eri puolilta valtamerta tajusivat, että kunnossa pysyminen voisi tarkoittaa muutakin kuin vanhojen rutiinien toistoa. Se voisi olla jotain erilaista, jännittävää – ja ennen kaikkea sen ei tarvitsisi olla niin yksitoikkoista. Perustajajäsenet – myynti- ja ohjelmistotaustainen miamilainen Trevor Ferguson sekä rahoitus- ja markkinointitaustainen helsinkiläinen Niko Karstikko – halusivat luoda palvelun, joka toisi laajan kirjon kuukausittain vaihtuvia liikunta- ja hyvinvointipalveluita eri kuntotason ja liikuntatottumukset omaavien ihmisten ulottuville ja tietenkin edulliseen hintaan.

SportSetter.fiei kuitenkään päässyt nykyiseen tilanteeseen pelkän hyvän idean ja aurinkoisen asenteensa ansiosta. Perustajien kovan työn lisäksi SportSetter.fi on kasvavan ja rekrytoivan tiimin lisäksi saanut tueksi Aalto yliopiston, merkittäviä neuvonantajia sekä rahoitusta kansainväliseltä sijoittajalta.

Mistä SportSetterissä on sitten kyse?

SportSetterin konsepti on hyvin yksinkertainen. Käyttäjä saa kuukausittain 4 sisäänpääsypassia erilaisiin liikunta- ja hyvinvointipalveluihin. Palvelun hinta on alle 30 euroa kuukaudessa, joka on paljon vähemmän kuin mitä palvelut maksaisivat normaalisti.  Aktiviteettien lajikirjo on laaja. Valittavana on mm. joogaa, kiipeilyä, tanssiliikunta sekä tietenkin perinteisiä kuntosalipalveluita. Ainakin omasta mielestäni tämä tarjoaa helpon mahdollisuuden tutustua uusiin lajeihin ja liikunta-alan palveluihin. Esimerkiksi juuri itselle sopivan punttisalin löytäminen voi olla hankalaa, mutta SportSetterin kautta saleja voi scoutata halvemmalla, kuin normaalisti ja silti kokeilla muitakin lajeja siinä sivussa. Saadut passit perustuvat asiakkaan rakentamaan profiiliin ja asikas voi suoraan vaikuttaa passivalintoihin valitessaan kiinnostus kategorioitansa sekä omia motivaattoreitaan. Jos asiakasta kiinnostaa nimenomaan kuntosali, voi passin halutessaan vaihtaa kuukauden kuntosalikorttiin.

liikuntamuodot

Samaan aikaan, kun käyttäjä käyttää palveluita hän luo itselleen profiilia, minkä kautta sovellus oppii myös suosittelemaan palveluita, jotka ovat juuri sinun mieleesi. SportSetter on suunniteltu myös treeniporukoita varten. Sovelluksessa voi luoda myös oman tiimin, jonka kanssa voi käydä treenaamassa tai missä voi suositella testaamiaan palveluita.

SportSetter on tällä hetkellä vielä BETA-vaiheessa, mutta palveluun on mahdollista ilmoittautua ennakkokäyttäjäksi osoitteessa sportsetter.fi. Palvelu on näillä näkymin aukeamassa kaikille käyttäjille tammikuussa, minkä jälkeen myös Arctic Sport Addicts alkaa testaamaan sitä eli juttua itse palvelusta sekä testatuista liikuntamuodoista on luvassa pitkin kevättä. Palvelua kattaa ensimmäisessä vaiheesa pääkaupunkiseudun, mutta suunnitelmia laajentamiseen niin Suomessa kuin ulkomaillakin on jo olemassa. Palvelu siis kehittyy koko ajan, uusia partnereita ja ominaisuuksia on luvassa pitkin kevättä.

Joulun kunniaksi Niko ja Trevor halusivat antaa vielä 3 kappaletta kahden hengen 2 kuukauden jäsenyyttä eli nyt sinulla ja ystävälläsi on mahdollisuus päästä testaamaan palvelua ja eri liikuntamuotoja.

Osallistu Arctic Sport Addictsin joulukalenteriarvontaan täältä.

SportSetter Facebookissa

Kommentoi

Kommentit