JoonasSneak Peek – Brooks Pure Connect

Brooksin Pure -mallisto on päivittymässä kolmanteen sukupolveen vuoden 2013 lopussa. Omasta mielestäni malliston mielenkiintoisin kenkä on Pure Connect, joka on tulossa ainakin jenkkien markkinoille joulukuussa 2013. Toisin kuin toisen generaation päivityksessä, nyt kenkä tulee uudistumaan niin päällisen kuin pohjarakenteiden osalta. Välipohjana on edelleen tuttu ja toimivaksi todettu BioMoGo DNA, mutta muuten kenkä tulee saamaan kunnon faceliftin.Brooks naisten juoksukengät

Yksi mielenkiintoisimmista uudistuksista on entistä pyöreämpi kantapään alue. Tämän uudistuksen myötä päkiäjuoksun pitäisi onnistua paremmin kuin aiemmin, koska raskaat kantarakenteet ovat riisuttu pois. Toinen merkittävä uutuus on erotettujen varpaiden uudelleenpositiointi. Vanhoista malleista tuttu isovarpaan erotus on vaihtunut siihen, että nyt isovarvas ja sen viereinen varvas toimivat yhtänä yksikkönä. En ole aivan varma, mistä tässä uudistuksessa on kyse, mutta valistunut arvaukseni on, että näin isovarpaalle tulee hieman lisää toimintatilaa, mikä auttaa jalkaa toimimaan oikein koko askeleen ajan laskeutumisesta varvastyöntöön saakka. Kolmas uudistus PureConnectissa on NavBandin leventäminen ja sen materiaalin vaihtaminen kankaasta silikoniin. Näiden muutosten avulla sen pitäisi tukea jalkaa paremmin riippumatta siitä, missä asennossa jalka on.

Brooks juoksukengät miehet

Viime aikoina on ollut paljon keskustelua siitä, minkälainen juoksukengän lestin pitäisi olla. Varsinkin naturalistisissa sekä puhtaissa barefoot-kengissä trendi on mennyt siihen, että kengän lestiprofiili on suhteellisen kapea aina holvikaaren loppuun, päkiän taakse, josta se sitten taas levenee kohti varpaita. Näin jalka pysyy tukevasti paikoillaan ja varpaat saavat tarpeeksi tilaa toimia. Myös on Brooks on omaksunut kyseisen linjan ja tämä tulee näkymään myös PureConnect 3:ssa. Mallin edellinen versio oli ainakin itselleni hieman liian kapea ja siksi olisikin mielenkiintoista päästä ottamaan vertailun vuoksi tyypit myös tästä mallista. Jäänkin siis odottomaan, josko saisimme niin PureConnectin kuin malliston muutkin uutuudet testiin, kunhan ne rantautuvat Suomeen.

Brooks juoksukengät naiset

(Lisäys: tässä vielä runningshoes.com:n esittelyvideo kengästä)

Kuvat ja lähteet: runningwarehouse

Kommentoi

Kommentit