JoonasSkora Base ja Form juoksukengät – juoksijoilta juoksijoille

Vuonna 2008 muutama normaaleiden juoksukenkien hypetykseen ja niistä koituviin ongelmiin kyllästynyt juoksija päätti perustaa uuden yrityksen, joka valmistaisi barefoot juoksukenkiä. Skoran johtoajatuksena oli suunnitella kenkänsä hyvin käytännöllisistä lähtökohdista, juoksijoiden tarpeista lähtien. Tämä ei nyt sinänsä ole mitenkään uusi asia tai ei ainakaan pitäisi olla, mutta hyvä kuitenkin, että on tämä on lähtökohta. Skoran tuotteiden suunnittelu on lähtenyt tervejärkisestä ajatuksesta eli kysymyksestä miksi eikä mitä. Kuten arvata saattaa, tämän taustalla on ajatus ihmiskehon luonnollisesta toiminnasta, teknologiasta, joka löytyy jokaiseta kropasta. Skoran kengät siis sallivat ihmiskehon toimivan niin luonnollisesti ja tehokkaasti kuin mahdollista.

Tämän ajatuksen jalostaminen on johtanut siihen, että Skora on pyrkinyt mielummin riisumaan kenkiään niin paljon kuin mahdollista kuin lisätä uusia ominaisuuksia. Skoran kengät ovat REALFIT™ rakenteeseen, jonka kautta on haettu luonnollisempaa istuvuutta, joka yhdistyy nolladroppiseen pohjaan. Varvasboksi on tehty, kuten monissa muissakin niin sanotuissa barefoot kengissä, hieman leveämmäksi, jotta varpaat voisivat toimia mahdollisimman tehokkaasti koko ponnistuksen ajan.

Mallisto koostuu tällä hetkellä kahdesta mallista, nauhallisesta FORMista ja nauhattomasta BASEsta, joiden ominaisuuksiin tulemme varmasti perehtymään myöhemmin hieman tarkemmin. Tällä hetkellä tuotteita on kuitenkin saatavilla vain rapakon toisella puolella eli Eurooppa saa tyytyä toistaiseksi suurimmaksi osaksi vain ihailemaan tuotteita. Jos tuotteet kiinnostavat, löytyy malleista lisää tietoa Skoran sivuilta ja alta löytyvästä datasheetistä.

Lähteet ja kuvat: skorarunning.com

Kommentoi

Kommentit