JoonasSalomonin maastojuoksukenkiä ASA:n testiin

Kävimme reilu viikko sitten tutustumassa Salomonin kevät ja syyskauden 2012 kenkämallistoihin ja hyvin pian kävi selväksi, että Salomon on tulossa Suomen juoksumarkkinoille täysin uudella rytinällä. Laajan malliston turvin Salomon pystyy tarjoamaan niin maastoon kuin hiekkateillekin juoksukengän niin huippujuoksijoille kuin harrastelijoillekin. Vaikka Salomon onkin tunnettu maastojuoksupuolestaan, pystyy monilla uusilla malleilla juoksemaan hyvin myös kovilla alustoilla. Saimme myös iloksemme kuulla, että saamme kattavan määrän Salomonin juoksukenkiä myös ASA:n testiin ja tässä niistä ensimmäiset muutaman kommentin kera:

Salomon Spikecross CS (Climashield)

Salomon_Speedcross_3_CS_1

Salomonin Spikecross CS on vettäpitävä, nastallinen kisakenkä talvikäyttöön. Vettäpitävä kalvo ei ole koko kengän mittainen, vaan se keskittyy suojaamaan strategisesti tärkeimpiä alueita, kengän etuosaa sekä alaosaa. Kengän paino (UK 8.5) on noin 325 grammaa, joka on suhteellisen vähän kalvotetulla ja nastalliselle juoksukengälle. Nämä kengät pääsevät pian kovaan testiin ASA:n suunnistusjaoston jäsenen Erling Sommerfeldting jaloissa.

Salomon Speedcross 3 (CS)

Salomon_Speedcross_3_cs_2

Salomon_Speedcross_3

Salomon Speedcross 3 on mahdollista saada sekä vettähylkinä että ilman kalvoa. Speedcross 3 on edeltäjäänsä matalampi, mikä antaa juoksijalle paremman tuntuman alustaan. Kengän paino (UK 8.5) on noin 313 grammaa eli varsin mukava.

Salomon S-Lab Fellcross

Salomon_Fellcross_S_Lab_3

Salomonin S-Lab Fellcross on kevyt, vain 262 grammaa (UK 8.5) painava juoksukenkä kisoihin tai kovempiin maastoharjoituksiin. Kisakengälle tyypilliseen tapaan se on kapea ja ohutpohjainen, jotta tuntuma alustaan olisi ihanteellisin. Kenkä on suunniteltu niin, että sillä olisi mahdollisimman vaivatonta juosta myös hankalia alamäkiä, jotka usein ovat kaikkein hankalimpia paikkoja jaloille.

Todella mielenkiintoisia juoksukenkiä on siis tulossa testiin ja tässä oli vasta osa Salomonilta testiin tulevista juoksukengistä. Maastojuoksu on kasvattanut maailmalla tasaisesti suosiotaan ja Salomon on yksi suosituimmista valmistajista tässä kategoriassa ja siksi onkin ilahduttavaa kuulla, että Salomonin maastojuoksukenkiä on tulevaisuudessa saatavilla huomattavasti helpommin. Esimerkiksi Salomonin kruununjalokivet, S-Lab -malliston juoksukengät, ovat pikkuhiljaa rantautumassa Suomeen. Aiemmin tilanne on ollut hyvin pitkälle se, että S-Lab juoksukenkiä on joutunut tilaamaan tai kantamaan ulkomailta. Esittelemme ensi viikolla vielä lisää Salomonilta testiin tulevia kenkiä, kuten esimerkiksi mielenkiintoisen uutuuden, XR Missionin.  Tarkemmat kuvaukset testiin tulevista Salomonin juoksukengistä tulevat sitten testitulosten arvioinnin yhteydessä.

Lähteet: Salomon.com, onlineshoes.com

2 comments

Kommentoi

Kommentit