JoonasSalomon S-Wind – Kengät vuoristoelämään ja muualle vapaa-aikaan.

Sain muutama päivä sitten arvioitavaksi Salomonin RX life malliston Salomon S-Wind kengät. RX life on urheilullinen lifestyle mallisto, joka on suunnattu myös kevyempään retkeilyyn. RX malliston lippulaivatuote on ainakin omien tietojeni mukaan S-Wind Ecuador 98, joka on kunnianosoitus Salomon-Presidion vuonna 1998 Raid Gaulise seikkailukilpailun Ecuadorissa voittaneelle joukkueelle.

S_wind_ecuador

S-Wind on erittäin kevyt kenkä. Päällinen on tehty kestävästä RipStop -materiaalista, joka on tuulenpitävä ja hylkii kosteutta. S-Windistä löytyy myös juoksukengistä tuttuja ominaisuuksia, kuten Quicklace nauhoitus ja Sensifit tukijärjestelmä, jolla kengät istuvat napakasti koko jalan seudulta. Sensifitissä nauhat yhdistyvät koko jalkaterän kiertäviin tukirakenteisiin niin, että nauhoja kiristämällä koko kenkä kietoutuu jalkaterän ympärille napakasti ja vetää kannan tukevasti oikeaan asentoon kantakappiin. Ulkopohjasta löytyy ContaGripin tuttua pohjamateriaalia, joka on yhdistetty Salomonin EnergyReturn pohjamuotoiluun. Pohjaa kiertävän kumisen Energy Return järjestelmän tarkoituksena on parantaa askeleen luonnollista kimmoisuutta ja kehittää näin jalkoja jaksamaan paremmin.

salomon_S_wind_bottom

Testaan seuraavaksi kenkää hieman erilaisilla alustoillaja pohdin sen jälkeen blogissani hieman kengän toiminnallisuutta ja käyttötarkoitusta. Mielenkiintoista nähdä, kuinka Salomon on etenemässä myös lifestyle puolella.

Kuvat: salomon ja zappos.com

1 comment

Kommentoi

Kommentit