JoonasPolviongelmia ja oivalluksia

Viime viikko oli juoksun kannalta hyvin kaksijakoinen. Alkuviikko sujui vielä todella hyvin, mutta sitten alkoivat ongelmat. Oikean polvi alkoi kipuilemaan vähän sieltä sun täältä ja kaiken huipuksi siitä alkoi kuulua rutinaa. Juoksu alkoi tuntua pahalta ja varsinkin portaiden nouseminen lenkin jälkeen aiheutti polvessa kipuilua. Onneksi pääsin nopeasti näyttämään jalkaa Villelle ja hänen tutkimuksen jälkeen vaikuttaa siltä, että jalan syvät lihakset ja IT-kalvo ovat vain menneet sen verran jumiin ja oireilu heijastuu polveen. Jänteet ja lihakset ovat sen verran tiukkoina, että se aiheuttaa rahinen. Syynä tähän olivat ilmeisesti hieman liian rankat alamäkisessiot Nizzassa. Olin varonut liikaa vasemman nilkan akillesjännettä ja ottanut mäissä vastaan oikealla jalalla.

Viikonlopun kehonhuoltosessiot ja lepo kuitenkin helpottivat ja pystyin sunnuntaina taas juoksemaan kunnon lenkin. Helteisessä säässä juostu pitkiin aikoihin pisin lenkki, 18 kilsaa (4:22min/km), ei ollut alkumatkan osalta mitään herkkua, mutta viimeiset 6 kilsaa tuntuivat jo erinomaisilta. Alkumatkasta ongelmia aiheutti vasen kantapää, joka oireilee vielä hieman mustelman jäljiltä. Loppumatkasta aloin nostamaan askelta hieman enemmän, minkä seurauksena jalat ja  juoksuasento alkoivat aueta ja juoksu alkoi jälleen rullata. Palaset vain loksahtelivat paikoilleen ja juoksu alkoi tuntua taas nautinnolliselta. Lantio tuntui olevan hyvässä asennossa ja jalkoihin sattunut lenkin jälkeen. Eikä polvikaan vaivannut enää kipujen muodossa, mutta lihaksisto tuntui vieläkin hieman jäykältä. Siksi vedin vielä palauttavan vajaan tunnin fillaroinnin ja kehonhuollot siihen päälle ennen fudiksen MM-finaalia.

Viime viikon juoksukilometrit eivät päätä huimaa, mutta onneksi sain ihan kivasti pyöräiltyä juoksujen päälle. Näin viikosta muodostui kuitenkin loppujen lopuksi ihan ok viikko. Berliinin suhteen vähän huolettaa, koska akillesjänne ei ole vielä täysin kunnossa, mutta tehdään nyt se mitä voidaan ja yritetään kovempia harjoituksia myöhemmin kesällä. Fiiliksien takiahan tätä tehdään eli nautitaan, ei stressata. Kisoja tulee lisää ja jos Berliini menee läpijuoksuksi niin sitten juostaan kovempi puolikas Amsterdamissa. Viime viikon kohokohta juoksussa oli ehdottomasti se, että käsien asento alkaa vihdoinkin vuosien jälkeen löytymään, eivätkä ne enää heilu miten sattuu!

Tällä viikolla kirmailen alkuviikon roadtripillä Puolangalla ja Oulussa ja loppuviikon Helsingissä. Tarkoituksena on saada ehjä juoksuviikko ja paikat kuntoon, koska ensi viikolla alkavat prjctAMSTERDAMin yhteistreenit ja tästä lisää seuraavassa postissa.

Kommentoi

Kommentit