JoonasPeruskuntokausi kunnialla loppuun.

Viimeinen PK-viikko on sitten paketissa eli PK-kausi on virallisesti siinä. Viimeinenkin viikko sujui melkein suunnitelmien mukaan, vauhdit ja sykkeet olivat ihan hyvillä tasoilla, mutta penikoissa ja oikeassa IT-jänteessä alkoi loppuviikosta esiintyä tuntemuksia. Kyse ei kuitenkaan ollut ilmeisesti mistään vakavammasta, koska tällä hetkellä paikat tuntuvat olevan suhteellisen auki.

Viimeinen PK-viikko

Tälle viikolle kertyi lopulta kilometrejä reilut 111 kilometriä eli ihan ok määrä ja tästä on hyvä jatkaa kovempiin viikkoihin. Ja kun vielä sääkin suosi aina viikonloppuun asti, voi viikon sanoa olleen mahtava, vaikka sunnuntain lenkki olikin aika raskas kovan ja puuskittaisen tuulen takia.

Tässä vielä yhteenveto kuuden viikon PK-kaudesta:

PK-Kausi

KA

Tällä viikolla alkaa sitten ensimmäinen vauhtikausi, jonka keskeiset elementit ovat juoksutekniikan ja -ekonomian lisäksi tempo, kisa sekä erilaisissa intervalliharjoitteissa. Tositoimiin pääsen jo huomenna aamulla on luvassa karstat-pois-koneesta-treeni eli 10km/40:00min tempoharjoitus. Tällä hetkellä sää ei vaikuta mitenkään hehkeältä eli voipi olla, että teen treenin matolla. Katsotaan tilanne aamulla uusiksi ja tehdään sitten päätöksiä.

Viikon toinen keskeinen treeni on sunnuntain pidempi lenkki, jossa on kaksi kisavauhtista pätkää (30min/25min), joiden lopuksi olisi tarkoitus juosta vielä pieni tempopätkä. Eli järjestys on siis L+KV+T+KV+T+P.

Näiden treenien päälle juoksen palauttavat sekä tietenkin PK-treenit ja viikkokilometrien pitäisi osua taas sinne noin 110km:n pintaan ja toivon mukaan hieman ylikin.

Lienee tuskin turha sanoa, että ensimmäiset kovat treenit jännittävät. Ainoa kova treeni sitten viime vuoden elokuun on ollut joulukuun lopussa juostu Messujuoksu, mutta muuten vauhdit ovat olleet suhteellisen maltillisia. Luottoa kuntoon taas antaa se, että sykkeet ovat laskeneet PK-vauhtien kasvaessa eli kunnon voi siis ainakin tämän mittarin perusteella sanoa olevan nousussa. Kävin myös viime viikon perjantaina Omegawavella mittauksissa ja testien mukaan ainakaan ylikunnosta ei ole huolta. Oli muuten todella mielenkiintoiset testit ja tulen avaamaan Omegawaven tuloksia vielä hieman myöhemmin lisää, kun saan kaikki tulokset analysoiduiksi.

Nyt on pitää aloitella pikku hiljaa availemaan paikkoja, jotta kaikki olisi valmista huomisiin treeneihin. Tästä on mahtava jatkaa!

Hyvää viikonalkua!

 

 

Kommentoi

Kommentit