JoonasPeruskuntokauden rento avaus

Viime viikolla alkaneen ensimmäisen peruskuntokauden ensimmäinen viikko sujui varsin leppoisissa merkeissä. Juoksukilometrejä kertyi varsin maltilliset 76 kilsaa ja rapiat päälle ja intensiteettikin pysyi kurissa, vaikka välillä tuntuikin siltä, että tekisi mieli hieman nostaa vauhteja. Viikon keskisyke oli varsin maltillinen 131bpm. Juoksun lisäksi tein viikon aikana pari palauttavaa fillarointia ja kolme coresessiota eli treenikertoja tuli kuitenkin lopulta yli kymmenen.

Movescount movescount_suunto

Viikko huipentui eiliseen Vantaan maratonin puolikkaaseen, kun pääsin kirittämään kaveria. Tuloksena oli vaatimaton yli 25 minuutin tulosparannus 2:06:sta 1:41:een! Itse pääsin tekemään rennon puolipitkän hyvässä seurassa ja mahtavassa säässä. Vantaan reitti ei todellakaan ole mikään kaunokainen, mutta nopea se on. ASA:n kirjoittaja Tommi juoksi komeasti oman ennätyksensä maralla ja nyt ennätyslukemat kirjataan nyt aikaan 2:49:n ja risat. Mieletön suoritus Tommi! Nopean reitin todistivat myös adidaksen heimolaiset, ketkä juoksivat omia ennätyksiään niin puolikkaalla kuin varttimatkallakin. Nyt heimo on karonkkaa lukuun ottamatta paketissa tämän vuoden osalta ja katse on jo puoliksi kääntynyt ensi vuoteen. Jännä nähdä mitä silloin on luvassa.

Ensimmäinen viikko PK 1:stä sujui siis varsin leppoisissa tunnelmissa. Tällä viikolla nostan juoksukilometrit noin 86:een kilometriin ja päälle on luvassa samat kolme core-treeniä, joissa painopiste tulee olemaan keskivartalossa ja hartioissa. Lantionhallinta on vielä vähän niin ja näin eli sitä pitää saada vahvistettua ja käsien asentoa pitää hioa, koska ne vispaavat vieläkin hieman omituisesti, mikä rasittaa varsinkin kovemmissa vauhdeissa hartioita. Esimerkiksi Tukholman jälkeen kaikki muut paikat tuntuivat hyvältä paitsi hartiaseutu, joka oli aika kovassa jumissa. Vispaus selvisi jälkikäteen Tukholman videoita katselemalla ja sitä on nyt sitten yritetty korjata viime kuukausien aikana. Onneksi Tukholmassa kuvattiin juoksijoiden suorituksia, koska videoiden katsominen on todella opettavaista. Siitä huvista voikin maksaa hieman ekstraa osallistumismaksussa, vaikka videoita katsookin jälkikäteen naama punaisena. Ja muutenkin, kannattaa käyttää hyväkseen mahdollisuudet saada omaa juoksuaan kuvatuksi.

Hyvää viikonalkua!

Kommentoi

Kommentit