JoonasPerjantai käyntiin mäkitreeneillä

Ei voi kyllä paljon paremmin perjantai alkaa kuin kunnon mäkitreenillä. Teimme Jarnon kanssa kevyen kiihtyvän alkulämmön (4km), minkä jälkeen juoksimme 7 pitkää, noin minuutin mittaista mäkivetoa (n. 300m) ennen 3 kilsan palautusta. Ilman nastakenkiä koko homma olisi kuivunut kasaan hyvin nopeasti, mutta nastoilla homma toimi suhteellisen hyvin. Kuitenkin, kuten Jarno sanoi, jos joku olisi kuvannut vedot, olisi homma voinut näyttää paljon koomisemmalta kuin miltä se tuntui. Samalla päästiin vielä hieman vertailemaan Sarvan ja Icebugin nastakenkiä.

Itselleni jäi ainakin sellainen fiilis, että tällä kertaa lantiokin pysyi suhteellisen hyvin asennossa, mikä on aiemmin tuottanut ongelmia jyrkemmissä mäissä. No, pääasia, että vedot tuntuivat reisissä, koska mäkitreenit ovat kuitenkin eriomaista voimatreeniä jaloille. Vedot sujuivat kuitenkin hyvin ja kaikki pätkät menivät alle 3:23min/km vauhdilla, joka on huomattavasti nopeammin, kuin mihin olen aiemmin pystynyt. Tähän vaikutti luonnollisesti se, että mäki oli loivempi kuin se, mitä juoksen normaalisti. Ennen mäkitreenejä teimme vielä pienen tekniikkatreenin, jotta jalat toimisivat paremmin mäkitreenissä. Mäki toimi sen verran hyvin, että palaamme pelipaikoille vielä uudestaan myös Footbalancen juoksutiimin kanssa ja silloin meillä on mukana kamera!

Fiilistelin jo Jarnollekin, että huomenna onkin vuorossa kevyt treeni, mutta olinkin kokonaan unohtanut, että vuorossa olikin 10 kilsan vauhtikestävyys kisavauhdilla, ennen sunnuntai vauhtileikittelyä, joka todennäköisesti on suhteellisen kevyt. Tarkoituksena on mennä alle 4:n minuutin kilsoja niin, että vauhti vielä kiihtyisi loppua kohti. Täytyy kyllä sanoa, että mukava vauhtiviikko kaiken kaikkiaan, kun ei tarvitse juosta pitkää lenkkiä.

Joonas

Kommentoi

Kommentit