JoonasPastalista: vuokaspagetti

Ennen kuin analysoin viime viikon hyvin sujuneet treenit on aika julkaista seuraava pastalistan resepti.

Hannan blogissa alkaa uusi videosarja nimeltään Essu hihassa. Maukkaita ruokavideoita yhdistää helppous, nopeus ja kauden parhaat raaka-aineet. Sarja starttaa vuokaspagetilla, jonka kastike valmistuu uunissa ihan yksikseen, vaikka lenkin aikana. Valkosipulinkynnet kypsyvät pehmeiksi ja lempeiksi ja kastike toimii loistavasti maanantain lohturuokasession lisäksi sunnuntain pitkiksen jälkeen ja sitä on helppo tuunata omien mieltymysten mukaan.

Rakastan hiilareita ja pitkän lenkin jälkeen ne tulevat tarpeeseen. Tykkään vielä lisätä kastikkeeseen yllätys yllätys, paistettua jauhelihaa tai pekonia (tai molempia), jos haluan lisätä ruokaan proteiinia.

Nauttikaa!

Vuokaspagetti neljälle-kuudelle

2 purkkia kuorittuja, säilöttyjä tomaatteja (esim. Mutti)
8 valkosipulinkynttä kuorittuna
50 g voita nokareina
1 rkl chilihiutaleita tai 1 tuore chili pilkottuna
1 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
50 g parmesaania raastettuna

pastalista_vuokaspagetti_essu_hihassa_hannag_joonas_laurila_1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada tomaattisäilykkeet uunivuokaan, heittele joukkoon kuoritut, kokonaiset valkosipulinkynnet, mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla, lisää myös chili ja voinokareet. Puristele nyrkillä tomaatit rikki ja sekoita mausteet tasaisesti koko tomaattimassaan. Halutessasi voit lisätä myös yrttejä, kuten rosmariinia tai timjamia.
Heitä vuoka uuniin noin 40 minuutiksi, jos maltat, niin pidä se siellä kokonainen tunti.
Keitä runsaasti vettä suuressa kattilassa, varaa 80 g spagettia per ruokailija. Mausta vesi suolalla ja lisää joukkoon spagetit, keitä al denteksi.
Ota uunivuoka uunista ulos, sekoita joukkoon valutettu spagetti ja sekoita. Nostele lautasille annoksiksi, raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Kommentoi

Kommentit