JoonasPastalista: Tonnikalapasta

Parhaat kaverit, sitruuna ja anjovis. Toisille, eivät minulle. Valkosipuli ja chili toimii taas hyvin yhdessä ja erikseen. Lisää vielä kapris ja tonnikala, joka on muuten aika hyvä proteiininlähde ja laita kaikki pastan sekaan niin kokonaisuus alkaa hahmottua. Tonnikalapasta. Sanon suoraan, tämä ei ole suosikkini, mutta monille se tuntuu maistuvan, esimerkiksi rakkaalle vaimolleni. Siksi hän päättikin yrittää käännyttää pääni taikomalla parhaan syömäni tonnikalapastan.

Pastalista_tonnikalapasta_4

Tonnikalapasta neljälle

n. 360 g pastaa
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 kokonainen punainen chili pilkottuna
1 rkl kapriksia huuhdeltuna ja paloiteltuna
6 kpl anjovisfileitä paloiteltuna
1 sitruuna, käytä mehu ja raastettu kuori
purkki tonnikalaa öljyssä (MSC-merkittyä)

Suolaa pastavesi ja kun se kiehuu, heitä mukaan spagetit. Valmista sitten kastike.
Avaa tonnikalapurkki ja valuta tonnikalapurkin öljy paistinpannulle, kuumenna öljy keskilämmöllä ja heitä joukkoon chili, valkosipulinkynnet, kaprikset ja sardellifileet.

Pastalista_tonnikalapasta_2

Vaimon sananen anjoviksesta: käytä kasviöljyyn, mieluiten oliiviöljyyn säilöttyjä suolattuja anjovisfileitä, jotka Suomessa myydään harhaanjohtavasti nimellä sardelli. Varo sillejä ja kilohaileja makeassa mausteliemessä. Alla olevassa kuvassa omat suosikkini, joita minulla on tälläkin hetkellä jääkaapissa muutama purkki. Ihania kuuden minuutin kananmunan kaverina viikonloppuaamuisin.

Ja sitten vielä pari sanaa MSC-sertifoidusta kalasta. Jokainen ihminen voi edistää kestävää kalastusta valitsemalla kaupan kalatiskiltä eettisesti kalastettuja meren antimia. MSC-sertifikaatti takaa kuluttajalle, että kala on pyydystetty ekologisesti kestävällä tavalla. MSC (Marine Stewardship Council) on riippumaton, voittoa tuottamaton organisaatio, joka ylläpitää sertifiointijärjestelmää kala- ja äyriäistuotteille. MSC:n tavoitteena on vähentää ylikalastusta eli luonnonvarojen kestämätöntä käyttöä. MSC-sertifikaatti pyrkii takaamaan sertifioitujen tuotteiden ekologisuuden asettamiensa ympäristönormien kautta.

Pastalista_tonnikalapasta_3
Kun pasta on valmista, kaada vesi pois ja säästä siitä mukillinen. Valuta pasta ja kaada se paistinpannulle. Kääntele, lorauta mukaan keitinvettä jos pasta tuntuu kovin kuivalta. Nostele joukkoon tonnikala ja anna olla pienen tovin hellalla, pyörittele sen aikaa, että tonnikala lämpenee. Purista pastan päälle sitruunan mehu, raasta halutessasi mukaan myös kuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla, nauti.

Ja sitten maistamaan.

Pastalista_tonnikalapasta_1

Hmm, joo on se ihan ok. Ei mun suosikki vieläkään, koska en pidä anjoviksesta, sanoin

Vielä minä sinut käännytän, vaimo jatkoi.

Anjovikset (lukuunottamatta tuoreita) eivät ole vain suosikkini. Ehkä sitä pitää tehdä vaimolle oma versio ilman anjoviksia ja järjestää kisa, kumpi on parempi.

Tarina saa siis jatkoa.

1 comment

Kommentoi

Kommentit

  1. Tulipa sopivasti vastaan, kun just mietin, mitä helppoa ja nopeaa tekisin illalliseksi! Oman versioni tein ilman anjoviksia (koska niitä ei nyt sattunut kaapissa olemaan) ja lorotin myös sekaan oliiviöljyä (koska tonnikalani oli vedessä). Lisäksi aamiaiselta oli jäänyt yli yksi keitetty kananmuna, jonka muussasin haarukalla ja viskasin sekaan – ja tuli aivan sairaan hyvää! Eli vinkkinä vain kisavalmistautumiseen!