JoonasPariisissa kirmailua

Pariisi on hyvä kaupunki juosta. Monien paikallisten preferoimat puistokirmailut ovat hyvä vaihtoehto, mutta jos aikaa ei löydy hieman sivummalla olevien isompien puistojen juoksupoluille niin silloin kannattaa suunnata ehdottomasti Seinen rantaan. Rantaa on viime vuosina remontoitu ahkeraan ja se alkaa nyt olla jo siinä kunnossa, että siinä on todella kiva juosta. Juoksijoita riittää ja on jotenkin aina niin mahtavaa nähdä se, miten estottomasti juoksijat moikkaavat toisiaan, vaikka eivät tuntisikaan toisiaan. Seinen rannalta on myös helppoa ottaa haltuun osa suurimmista nähtävyyksistä, kuten Louvre, Champs-Élysées, Notre Dame sekä tietenkin Eiffel. Itse preferoin juoksemista heti aikaisin aamusta, kun autoja on vähemmän liikenteessä. Monet nähtävyydet ovat todella upeita auringonnousun aikaan ja koko kaupunki saa jotenkin ihan uudenlaisen ilmeen, kun se kylpee valossa heräillessään uuteen aamuun.

2015-03-23 08.16.23Screenshot 2015-03-26 13.14.50

 

Majoituimme tällä kertaa seitsemännessä kaupunginosassa hotellissa nimeltään Le Cinq Codet. Hotelli oli aivan upea ja sijainti toimi niin juoksemisen kuin muunkin aktiviteetin puolesta aivan mahtavasti. Jos matkaatte Pariisiin, tulkaa ehdottomasti tänne, jos pidätte modermimmasta otteesta, pienistä hotelleista ja uudenlaisesta tavasta ottaa vieras huomioon. Saavuimme pihaan taksilla eikä meistä kumpikaan muistanut noukkia mukaamme käteistä, koska korttihan ei käynyt ja me emme sitä kaikessa hässäkässä muistaneet. Hotellin henkilökunta oli kuitenkin maksanut taksimme ennen kuin ehdimme sanoa mitään ja lisännyt sen huoneemme laskuun. Mieletöntä palvelua läpi koko reissumme! Huoneemme on kahdessa kerroksessa ja parvella sijainneen sängyn vieressä oli kylpyamme. Suosittelen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pariisi on pullollaan supermielenkiintoisia kauppoja, mutta tällä kertaa reissun tarkoituksena oli muu kuin shoppailu. Ehdimme kuitenkin käydä pyörähtämässä muutamassa liikkeessa ja pääsin myös vihdoinkin No:42 nimeseen kauppaan, joka myy ainoastaan adidaksen consortium-mallistojen tuotteita, joita ei juuri Suomeen saa tilattua. Ketjulla löytyy kaupat myös Berliinistä ja Lontoosta eli jos vain satutte olemaan jossain näistä kaupungeista ja todella spesiaalit adidaksen kamat kiinnostaa niin kannattaa ottaa kaupat kartalle. Ja tulihan sitä tietenkin pyörähdettyä parissa adidaksen normiliikkeessä.

2015-03-25 21.36.09-12015-03-23 13.40.09

 

Kommentoi

Kommentit