JoonasPääsiäisviikon treeneistä / Liikkeelle 2015

Viikko on alkanut hyvin. Paremmin kuin olisin uskonut.

Lähes kolmen viikon tauko säännöllisestä juoksemisesta flunssan ja tatuoinnin takia jätti pienen jäljen, mutta ei sen kummempaa. Juoksu on tuntunut alkuviikosta hyvältä ja olen saanut tehtyä jo 4 treeniä. Maanantain treeni oli ylivoimaisesti siistein, annoin vain jalkojen viedä ja nautin siitä fiiliksestä, että pääsin taas juoksemaan, vaikka meno olikin vähän tukkoista. Pieni räntäsade vain paransi fiilistä, koska näitä lenkkejä on mahtava muistella sitten kisatilanteessa. Taas yksi lenkki motivaatiopankkiin! Ei ole huonoja säitä, vain huonoja varusteita. Vaikka en ollutkaan yläasteen ja lukion liikunnanopettajan kanssa samaa mieltä kaikesta niin tämän toteamuksen allekirjoitan.

Tiistaina juoksin valmennusten ohessa noin 16km ja eilen tein tuplatreenin. Pyrin avaamaan paikkoja ja juoksuasentoa ja niinpä aamulla ohjemassa oli kevyen lenkin lisäksi kevyitä vetoja sekä drillejä ja illalla juoksin noin puoli tuntia kiihtyvästi 5:00min-3:04min/km. Teki niin hyvää juosta kovempaa ja huomasin varsinkin päivän toisessa treenissä, että askel tuntuu jo tosi tosi hyvältä. Lepo on tehnyt jälleen hyvää ja leikkausarvetkin ovat saaneet lepoa. Liikkuvuus oli maanantaina vielä vähän niin ja näin, mutta nyt kondis on jo huomattavasti parempi. Loppuviikon suunnitelmana on että tänään teen 1-2 treeniä riippuen siitä, miten ehdin. Huomenna ja lauantaina on tarkoitus ehtiä juoksemaan pari puolipitkää treeniä plus vähän avaavia harjoituksia ja sunnuntaina lepoa tai kevyt kuntopiiri.

Treeneistä ei ole hirveästi muuta sanottavaa, tärkeintä on se, että juoksen taas säännöllisesti. Nyt pitää vaan surffailla flunssa-aaltojen ohi ja pysyä terveenä. Seuraavan kahden kuukauden aikana pitäisi saada hilattua PK-vauhdit takaisin normaalille tasolle, jotta pääsen aloittamaan Berliinin treeniohjelman mahdollisimman hyvästä tilanteesta.

Olen Lauran kanssa lauantaina Stockmannin Liikkeelle–juoksutapahtumassa pitämässä adidas running LABia 11-17. Jeesaamme addun juoksukenkien ja -vaatteiden valinnassa ja kuvaamme juoksutekniikkaa matolla. Eli jos kiinnostaa saada vinkkejä juoksutekniikan parantamiseen tai neuvoja juoksukenkien valintaan niin tervetuloa Stockmannille lauantaina!

Kommentoi

Kommentit