JoonasOlipahan tempotreenit!

Tänään oli vuorossa ensimmäinen kova treeni ja voi pojat miten hyvältä tuntui juosta pitkästä aikaa kovaa! Ekat kovat treenit jännittävät aina ja niin myös tällä kertaa. Yö meni vähän pyöriessä, kun mietin miten paikat kestävät treenin, mutta onneksi sain kuitenkin nukuttua tarpeeksi. Aamupalan jälkeen vedin luurit korville ja suuntasin kohti punttia, koska päätin sään takia tehdä tempotreenin matolla.

Heti lämmittelyssä oli sellainen fiilis, että tänään juoksu maistuu, koska penikat ja oikean jalan IT-jänne eivät ilmoitelleet lainkaan. Siksi päätin antaa palaa kunnolla. Pitihän se arvata, että lähdin hieman liian kovilla vauhdeilla tempo-osuuteen, minkä takia 40 minuuttia jäi haaveeksi, mutta sain kuitenkin juostua todella hyvän kympin aikaan 34:49. Nostin kulmaa pari pykälää tasaisesta, eli yhteen asteeseen, kompensoimaan hieman tuulta ja alustanmuutoksia.

Faktahan on se, että matolla pystyy juoksemaan hieman helpommin kovempaa, minkä takia aikaa ei voi suoraan verrata ulkona juostuun aikaan. Lisäksi, kun 10km tuli Ambitissa täyteen oli matossa vasta 9.8km. Aika nyt ei sinänsä ole merkityksellinen, koska näillä vauhdeilla olisi mennyt ulkonakin reippaasti alle 40 minuutin. Ja synkkäähän se on matolla juosta, mutta ulkona treenistä ei valitettavasti olisi tullut tänään oikein mitään.

Nyt on siis aika tyytyväinen olo, koska sain tehtyä ensimmäisen kovan treenin todella todella pitkään aikaan. Ja vielä kun se meni lähes odotuksien mukaan! Tämä antaa lisää uskoa siihen, että pystyn taas tekemään kovempia harjoituksia!

Illalla tein vielä palauttavan 45 minuutin fillaroinnin ja nyt ovat luvassa huolelliset venyttelyt, jotta paikat ovat taas auki huomenna. Yllättävää kyllä paikat tuntuvat suhteellisen hyviltä, mutta parempi ottaa silti varman päälle ja hoitaa lihashuoltokin kunnolla.

Kommentoi

Kommentit