JoonasNopeat ensifiilikset adidaksen CC rocket boostista

Keväällä julkaistu adidaksen climachill (CC) rocket boost on ensimmäinen boost–malliston kenkä, jonka välipohja sisältää pelkästään boostia. Eli EVA:t ja muut välipohjamatskut ovat saaneet väistyä uuden materiaalin tieltä. Kenkä vaikuttaa ensisilmäyksellä siltä, että tämä on adidaksen avaus suosiotaan kasvattaneiden läskipohjakenkien maailmaan New Balancen ja Brooksin seuraksi kilpailemaan pienempien brändien kanssa.

Kengän pohja on nimittäin paksu. Kun laitoin samplen ensi kerran jalkaa ei pohja tuntunut olevan balanssissa ja välipohja vaikutti hieman liian pehmeältä. Kun sain tuotantomallin haltuuni huomasin, että pohja oli paljon samplea paremmin balanssissa ja muutenkin lesti tuntui paremmalta.

Käyn tässä postissa nopeasti läpi kengän tekniset ominaisuudet ja pohdin niiden toiminnallisuutta myöhemmin testiraportissa. Varsinainen testiraportti on luvassa sitten, kun olemme ehtineet testata kenkää kunnolla.

päällinen

Kengän kärki ei ole enää niin tikarinmuotoinen, vaan sitä on levennetty hieman. Kärjestä löytyy myös sama varvasboksin suoja kuin esimerkiksi supernova Glide boostista. Hitsattujen suojien tarkoituksena on suojata myös kenkää ja kasvattaa sen elinikää. Nauhoitus on aika lyhyt ja sen alue on vahvistettua hitsatuilla tukipakoilla sekä muovivahvikkeilla.

kanta

Climachill rocket boostin kantapää on aika korkea, mutta kiilaton eli kenkä on hyvin neutraali. Kantakappi on vahvistettu ulkopuolelta muovisella tuella.sisäsyrjä

Kengän päällinen on tehty saumattomasta aerocool-kankaasta. Myös tämä materiaali on tuttu esimerkiksi supernova glide boosteita sekä uusista energy boosteista. Sen tarkoituksena on pitää jalat kuivina ja viileinä. Päällisen sisäpuolella ei ole ylimääräisiä vahvikkeita tai kankaita, jotta kenkä pysyisi mahdollisimman hengittävänä.rocket boost sivusta pohjaKengän hengittävyyttä on pyritty parantamaan kengän pohjasta aika massiivisella ilma-aukolla, joka sijaitsee kiertojäykkyyntuen kohdalla. Myös pohjallinen on rei’itetty. Ulkopohja on aika paksu ja se vaikuttaa aika pitävältä. Mietin ensi, että onko sen tarve olla noin paksu ja olisiko kenkää voinut keventää ohuemman ulkopohjan avulla, mutta toisaalta taas sitä on kevennetty avoimen rakenteen kautta. Avoin pohjarakenne tekee kengästä myös paljon rullaavamman.

Tässä siis hieman ensifiiliksiä ja kuvia. Tarkempaa testiraporttia on luvassa myöhemmin.

Mukavaa perjantaita!

 

1 comment

Kommentoi

Kommentit