JoonasNike+ SportWatch GPS Arctic Sport Addictsin testiin!

Pääsen testaamaan ensi viikosta lähtien Niken ja TomTomin yhteistyössä kehittämää GPS kelloa, Nike+ GPS SportWatchia, joka lanseerattiin viime vuonna maailmalla. Nyt tuote löytyy myös Suomesta, esimerkiksi TomTomin nettikaupasta ja pian myös ASA:n testissä. Esittelen tässä postissa vain Nike+ SportWatch GPS:n ominaisuudet ja yleiset tiedot ja tuotteen toiminnallisuuteen pureudun tarkemmin varsinaisessa testiraportissa. Sen kuitenkin sanon, että on todella mielenkiintoista päästä testaamaan tuotetta, koska sitä on kehuttu hyvin tarkaksi, nopeaksi ja helppokäyttöiseksi. Tuote on myös hintansa puolesta mielenkiintoinen, koska Suomessa sen hinta on alle 200 euroa.

Nike + SportWatch GPS:n ominaisuudet 

Juoksukello on suunniteltu yksinkertaiseksi ja helppokäyttöiseksi: siinä on vain kolme nappia ja kosketusnäyttö. Juoksun aikana kello tallentaa paikkatiedot näyttäen samalla juoksuun käytetyn ajan, matkat, juoksuvauhdin sekä kalorinkulutuksen. Näyttö voidaan muokata näyttämään halutut tiedot. GPS toimii yhdessä kenkään asennetun Nike+-sensorin kanssa tarkkojen tietojen saamiseksi vauhdista ja juostusta matkasta

Kellon ominaisuudet

  • Kosketusnäyttö kierrosaikojen asettamiseen ja näyttövalon aktivoimiseen
  • Aiempien juoksujen tietojen säilyttäminen
  • Henkilökohtaisten ennätysten tallentaminen myös Nikeplus.comista
  • Pikakäynnistys Nike+ Sensor -lisävarusteen avulla
  • Yhteensopivuus sydämen sykkeen monitoroijan kanssa

Motivaatiota lisäävät ominaisuudet

  • Tunnustuksen antaminen henkilökohtaisista ennätyksistä
  •  Muistutustoiminto, mikäli juoksumerkintöjä ei ole kirjattu viiden päivän sisällä juoksulenkistä
  • Juoksun jälkeen tilannekatsaus ja kannustaminen

Juoksun jälkeen 

Nike+ SportWatch GPS -juoksukello kytkeytyy vaivattomasti Macin tai PC:n USB-porttiin. Kellon näytölle ilmestyy Nike+ Connect -käyttöliittymä, joka vie automaattisesti tiedot www.nikeplus.com -verkkosivulle.

Taustatietoa

Nikeplus.com näyttää juoksijalle gps-kartan, juoksumatkan, juoksuvauhdin ja viimeisimmät juoksutulokset samaan tyyliin kuin Nike+GPS:n iPhone -sovellus. Jokaisen juoksun tiedot tallentuvat automaattisesti kaikkiin niihin ohjelmiin (Nike+Challenges, Nike+Goals ja Nike+Coach), joihin juoksija on ilmoittanut osallistuvansa.

Nikeplus.com-sivuston lisäominaisuuksia 

Urheilijat voivat myös hyödyntää Niken ja muiden juoksijoiden lataamia juoksureittejä. Jokainen juoksu on merkitty karttaan graafisesti TomTomin teknologian avulla. Kartat sisältävät tiedot muun muassa juoksureiteistä, korkeuseroista ja matkojen pituuksista. Juoksijat voivat myös suunnitella juoksureittinsä paikan, pituuden, vaikeustason ja maamerkkien perusteella.

Nike aloitti yhteistyön Applen kanssa vuonna 2006. Siitä lähtien Nike on tuonut markkinoille erilaisia laitteita, joiden avulla juoksijat voivat saavuttaa tavoitteensa. Laitteisiin kuuluu Nike+ iPod Sport Kit iPod nanoon ja iPod touchiin, Nike+ SportBand ja uusi Nike+ GPS -sovellus iPhoneen.

TomTom

Tom Tom maailman johtava paikkatieto- ja navigaatioratkaisujen ja tuotteiden toimittaja, joka perustettiin vuonna 1991. Yrityksen pääkonttori on Amsterdamissa. TomTom työllistää noin 3 500 työntekijää ympäri maailman ja myy tuotteitaan yli 40 maassa. TomTom tarjoaa siirrettäviä navigointijärjestelmiä, karttoja ja reaaliaikaisia liikennetietoja, kuten tietoa kiinteistä valvontakameroista ja palkitun HD Traffic™ -palvelun, joka antaa ajantasaisimmat liikennetiedot.

Lisätietoja TomTomista ja sen liikennepalveluista löydät osoitteesta www.routes.tomtom.com ja TomTomin kotisivuilta www.tomtom.com.

Lähteet ja kuvat: H+K strategies / nike.com / tomtom.com

Video: youtube.com

Kommentoi

Kommentit