JoonasNike Free Trainer 5.0

Nike lansaaresi hiljattain uuden treenikengän, Nike Free Trainer 5.0:n. Kenkä on kokonaisuudessaan tuttua Free-mallistoa, mutta aivan perinteiseksi kenkää ei voi kutsua. Kenkä on suuniteltu nimenomaan monipuolista harjoittelua silmälläpitäen eli treenit pitäisi sujua mukavasti niin sisällä salin uumenissa kuin ulkonakin, satoi tai paistoi.

Nike Free Trainer 5.0

Nike Free Trainer 5.0

Niken suunnittelijat ovat lyöneet päänsä yhteen ja kolahduksen tuloksena syntyi kenkä, joka oli saanut inspiraationsa kiinalaisista sormiansa -laitteista. Kengän päällinen on rakennettu päällekkäin menevistä pehmeistä nauhoista, jotka parantavat istuvuutta ja adaptoituivat liikkeen mukaan seuraten jalan biomekaniikkaa. Nauhat ovat suunniteltu myös niin, että ne antavat hieman enemmän periksi eteenpäin ja taaksepäin tapahtuvassa liikkeessä, kun taas sivuttaisliikkeessä ne kiristyvät. Näin jalka saa liikkumatilaa oikeaan suuntaan ja tukea sivuttaissuunnassa. Koska kengän pitää toimia vaihtelevilla alustoilla, on pohjan kuviointi tehty hieman agressiivisemmaksi.

Nike Free Trainer 5.0 on mielenkiintoinen, mutta teknologia ei sinänsä vaikuta uudelta. Kirjoitimme tässä muutama kuukausi sitten toisesta Free-malliston uutuudesta, Inneva Wovenista, joka vaikuttaa olevan hyvin lähellä tätä kenkää. Olisi kuitenkin kiva päästä testaamaan kenkää, jotta voisimme sanoa hieman tarkemmin miten Nike on onnistunut kengän kanssa ja miten se toimii niin sisällä kuin ulkonakin ja niin juostessa kuin muissakin treeneissä.

Lähteet ja kuvat: Nikeinc.com

 

Kommentoi

Kommentit