JoonasNike Free -malliston designer Mark Miner kertoo malliston suunnitteluprosessista

Nike Free uudistuu tänä keväänä. Mallisto koostuu kolmesta erilaisesta mallista, jotka ovat 3.0 v4, 4.0 v4 ja 5.0 (Free Run+ 3). Koska olen saamassa huhujen mukaan testiin sekä 3.0:n että Free Run+ 3:n, en käy vielä toistaiseksi kenkien ominaisuuksia läpi. Sanottakuun kuitenkin, että ainakin minun ymmärryksen mukaan 4.0 ei ole tulossa Suomen markkinoille eli kenkää jahtaavien kannattaa suunnata katseensa kohti nettikauppoja. Sen sijaan 3.0 ja Free Run+ 3 ovat tulossa piakkoin Suomeen ja jos vanhat merkit pitävät yhtään paikkaansa, ovat ne myös pian kiven alla, koska malliston suosio jatkaa edelleen kasvuaan.

Keskeisistä uudistuksista voi tässä vaiheessa mainita uudenlaisten päällysmateriaalien, kuten Nanoplyn käytön sekä pohjan uudenlaisen kuvionnin ja muodon, minkä kautta homman pitäisi toimia entistä paremmin. Yksi merkittävä ero mallien välillä on kannan ja päkiän välinen droppi, joka on 3.0:ssa 4mm, 4.0:ssa 6mm ja 5.0:ssa 8mm. Täytyy sanoa, että odotan innolla, koska pääsen testaamaan tuotteita, koska Free Run+ 2 on ollut Adidaksen CC Chillin ohella uskollinen tossu palauttavilla lenkeillä ja välillä myös vauhdikkaammissakin treeneissä sekä pitkillä lenkeillä.

Tässä kuitenkin hieman kuvia mallistosta sekä muutama klippi, joissa Mark Miner, velho Niken Free malliston takana, kertoo luovasta työstään malliston suunnitelussa.

Joonas

Lähteet: finishline.com / solecollector.com / runblogger.com / nicekicks.com / nikeink.com