JoonasNike Free Hyperfeel Trail

Kesällä ilmestynyt Nike Free Hyperfeel on syyskuussa saanut rinnalleen trailiversion, Nike Free Hyperfeel Trailin.

Molemmissa on ultraohuen päällisen lisäksi jalkaan mukautuva ohut Flyknit/mesh-päällinen. Syyskuun alussa lanseeratusta kengästä löytyy kolmen millin droppi (21mm/18mm) ja vaimennusta on rakennettu Lunarlonilla, jota löytyy niin pohjallisesta kuin pohjastakin.

Sukkamaisen rakenteen lisäksi nauhoitus tai sen kautta rakentuva tukirakenne on muodotettu naisten ja miesten kenkiin hieman eri tavoin ja eri kohtiin. Kantaa on vahvistettu Phylonilla ja kengän ulkopohjaa on venytetty kengän sivuille ja varvasboksin päälle lisäsuojan antamiseksi. Pohjan kuviointi on luonnollisesti katuversiota agressiivisempi ja materiaaleina on käytetty kumia ja jotain thermoplastista sekoitetta, josta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Nike Free Hyperfeel Trail on mielenkiintoinen kenkä ja siinä vaikuttaisi olevan monia hyviä elementtejä, kuten aiemmin julkaistussa maantiekengässäkin. Matalasta dropista huolimatta kengästä voisi kuvitella löytyvän aika paljon vaimennusta, koska pohjasta löytyy paksuutta kuitenkin jonkin verran. Dropin tiedot sain Running Warehousen sivuilta enkä ole aivan varma siitä, ovatko he mitanneet sen pohjakuvioinnista vai mistä. Kaksiosainen lunarlon-vaimennus kuitenkin antaisi viitteitä siitä, että vaimennusta löytyy.

Kengät eivät ole ainakaan vielä rantautuneet Suomeen, mutta amerikkalaisista verkkokaupoista niitä näyttäisi löytyvän. Kenkien hinta vaikuttaa aika kovalta (150$), kun ottaa huomioon sen, että Yhdysvalloissa hinnat ovat olleet yleisesti juoksukengissä jo pitkään paljon matalammat kuin Euroopassa ja monissa tapauksissa dollarihinnan on voinut kääntää suoraan euroiksi.

Kommentoi

Kommentit