JoonasNike Ekiden collection a.k.a. Nike LunarSpider R2

Nike julkaisi vuoden 2011 viimeiseen holiday mallistoon Ekiden sarjan, joka on tehty kunnioittamaan Japanilaisia ”juoksu” -yliopistoja. Ekiden perustuu Nike jo aiemmin julkaisemaan Lunarspider R2 -malliin, joka on ainakin omasta mielestäni yksi mielenkiintoisimmista kisakengistä, mitä Nike on julkaissut vähään aikaan.

nike-ekiden-collection-7nike-ekiden-collection-8

Niken Lunarmallisto ei ole ehkä itselleni ollut se kaikkein meiluisin, mutta en voi kuitenkaan kieltää sitä, etteivätkö kengät toimisi. Lunar -teknologian avulla kengästä on saatu pudotettua reilusti painoa ja kengän käyrä asento taas auttaa rullaamisessa. Lunarteknologian taustalla on ajatus siitä, että sen sisäänrakennettu Phylon välipohja on riittävä vaimennus, eikä painoa lisääviä vaihtoehtoisia vaimennuspaloja ole tarpeen käyttää. Päällinen on kuristettu minimiin, jotta se olisi mahdollisimman hengittävä ja kevyt. Päällinen on siis käytännössä rakennettu kuvissa näkyvän, jalkaa tukevan verkkoteknologian pohjalle. Kengän pohja on tuttua BRS 1000 hiilikumia, hyvin pitävää ja kestävää kumia, jota Nike on jo käyttänyt kengissään pidemmän aikaa.Myös kengän kannan ja päkiän välinen ero (5-6mm) on hyvin pieni.

En ole kenkää vielä Suomessa bongannut, mutta jos joku harkitsee kengän hankkimista, suosittelisin sitä varsinkin kisoihin sekä intervalleihin. Kengän leveys on medium, mutta aiempiin Lunar -sarjan malleihin tutustuneena voin sanoa, että kenkä voi olla yllättävän kapea varsinkin kärjestä, vaikka pituus olisikin kunnossa. Myös varvasboksi vaikuttaa hyvin matalalta, mikä tuskin yllättää, koska kyse on kuitenkin kisakengästä. Kannattaa myös varautua siihen, että kenkä on kapea myös kannasta.

nike-ekiden-collection-10nike-ekiden-collection-9

Kenkä kuitenkin vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta vaihtoehdolta varsinkin kevytrakenteisemmille juoksijoille sekä lyhyemmille kisamatkoille, kuten kymmpitonneille ja puolimaratoneille. Muutenkin kenkä uudenlaisella profiilillaan vaikuttaa siltä, että Nike saa LunarSpider R2:sta erinomaisen kengän paljon käytettyjen Zoom Streakin ja Lunaracerin rinnalle, myös Suomeen, missä nämä mallit eivät ole hirväen suurta suosiota ainakaan toistaikseksi saaneet.

nike-ekiden-collection-1

Joonas

(Lähteet: http://www.highsnobiety.com, nike.com, runningwarehouse.com)

1 comment

Kommentoi

Kommentit