JoonasNiin paljon opittavaa

Viimeiset kaksi viikkoa ovat menneet harjoittelun suhteen aika mönkään. Sitkeä flunssa vaivaa edelleen ja siksi treenaaminen ei ole oikeastaan tullut kyseeseen.

Siksi minulla on ollut aikaa opiskella lisää fillaroinnista. Tiedän pyöräilystä jo aika paljon, mutta en läheskään niin paljon kuin juoksusta. Ja nyt, kun olen sitoutunut Team Rynkeby -projektiin seuraavan vuoden ajaksi niin miksei siitä ottaisi irti kaikkea mahdollista.

Fillarointi ei sinänsä ole hankalaa, polkee vain niin pääsee eteenpäin. Vähän niinkuin juoksussa.

Tai sitten ei.

Ajoasennon ja pyörityksen suhteen on vielä paljon tehtävää, vaikka olenkin treenannut niitä jo pidemmän aikaa. Jos asento ei ole kunnossa saa kroppa kuulla kunniansa. Eli sama homma kuin juoksussa, ensin tekniikka kuntoon ja vasta sitten muiden osa-alueiden kimppuun. Muutenkin olen pohtinut paljon sitä, miten yhdistän fillaroinnin ja juoksun, kun jalkani kestää jälleen sitä. En kuitenkaan tule lopettamaan juoksemista projektin ajaksi. En missään nimessä.

Olen ilmoittautunut huhtikuussa 2016 juostavalle Pariisin marathonille, mutta en ole vielä päättänyt osallistunko sinne vai en. Oma terveys edellä mennään eli katsotaan ensin, miten kuntoutuminen sujuu. Jokatapauksessa töitä on tehtävä todella paljon, jotta kroppa kestää niin fillaroinnin ja juoksun. Molempiin lajeihin liittyvien detskujen ja lainalaisuuksien lisäksi olen pyrkinyt syventämään tietouttani lajien oheisharjoittelusta ja viime viikkojen parasta antia oli eilinen Villen vetämä Redcord -koulutus, jossa kasvatimme liikepankkia ja pohdimme harjoitteiden vaikutusta mm. juoksutekniikkaan. Erllaisten aktivoivien liikkeiden kautta on helpompaa hahmottaa esimerkiksi keskivartalon asentoa ja sitä, miten tärkeä rooli lihasten pienellä esiaktivaatiolla on niin juoksussa kuin pyöräilyssäkin.

Olen oppinut paljon, mutta paljon on vielä opittavaakin. Tämän viikonlopun aikana aloitan opettelemaan ryhmäajon teoriaa. Lukuisia kisoja seuranneena ovat periaatteet jo nyt about selvät, mutta käytäntö tulee olemaan varmasti jotain ihan muuta. Niin ja sitten vielä huolto mukaan. On tosi mahtavaa päästä opettelemaan ryhmäajoa niin huollon kanssa ja kommunikointia ryhmässä, vaikka nyt vielä vähän jännittääkin. Siksi pyrin opiskelemaan tätä mahdollisimman pajon, jotta olisin niin valmis kuin mahdollista, kun on aika aloittaa käytännön harjoittelu. Ja pian alkavat myös Rynkebyn spinningtreenit, joita no hehkutettu jo pidemmän aikaa. Animalspinningiä odotellessa!

Olen niin innostunut tästä fillarointiprojektista! Samaan yhteyteen täytyy kuitenkin sanoa, että myös juoksufiilikset nousivat taas uusiin sfääreihin, kun olin viime viikonloppuna moikkaamassa veikkaa Berliinissä. Berliinin marathon, jossa minun piti juosta, juostiin samana viikonloppuna ja vaikka olisin voinut kuvitella, että ärsyttäisi katsoa kisaa, jossa piti juosta niin kävikin ihan toisin. Nautin kisan katsomisesta ja juoksijoiden sekä pyörätuolikelaajien suorituksista täysin rinnoin, eikä harmittanut tippaakaan, että en päässyt itse juoksemaan. Tuli vain hirveä into saada kroppa kuntoon.

 

Nöyrästi eteenpäin niin hyvä tulee. Ja siihen liittyen, jos teillä on suosikkikirjoja fillaroinnista, niin treenaamisesta kuin muutenkin, niin olisin kiinnostunut kuulemaan, mitä ne ovat. Lisätieto kiinnostaa!

Hyvää viikonloppua!

2 comments

Kommentoi

Kommentit