JoonasNew Balancen trainerit, 890v3 ja 870v2 ASA:n testattavaksi

New Balance on leviämässä Suomeen ja siksi onkin mahtavaa, että saimme peruskestävyyskenkien lisäksi testiin näin alkuvaiheessa myös trainerit. Jos en täysin väärin ymmärtänyt niin jossain vaiheessa meidän pitäisi saada testiin myös kisakengät sekä minimus -malleja, mutta keskitytään nyt aluksi jo testiin tulleisiin malleihin.

New Balancen kevyemmät treenikengät, tuettu 870-sarja ja neutraali 890-sarja ovat olleet maailmalla todellisia hittejä, koska ne ovat taittuneet mukavasti niin todella monipuoliseen harjoitteluun. Testiin tullut 870 -sarjan malli 870v2 on luonut nahkansa täksi syksyksi, kun taas 870v3 on tulossa markkinoille vasta ensi keväänä. Seuraavaksi hieman ennakkofiilistelyitä ennen varsinaisten testien alkua.

New Balance 890v3

New Balancen neutraali 890v3 jatkaa siitä, mihin toinen versio jäi. Se on kevyt, ja hyvin rullaava, mutta kuitenkin riittävän vaimennettu myös esimerkiksi pidemmille lenkeille tai jokapäiväiseen käyttöön. Painosta ja dropista on tihkunut sen verran tietoa, että niiden oletetaan olevan suurinpiirtein samaa luokkaa kuin edeltäjässä. Varsinaisia uudistuksia on luvassa ainakin kannan istuvuuden, ulkopohjan rakenteen sekä välipohjan osalta. Mielenkiintoisin näistä uudistuksista on ehdottomasti uusi RevLite välipohja, jonka pitäisi olla entistä kevyempi ja varsinkin responsiivisempi.

New Balance 890v3 ulkoreunaNew Balance 890v3

New Balance 870v2

Tänä syksynä julkaistu New Balancen 870v2 on taas tuettu trainer, joka on suunniteltu lievästi ylipronatoivalle juoksijoille. Sen droppi on 8mm ja paino 278 grammaa (US 9) eli aika samoissa luokassa kuin kilpailijansakin.

New Balance 870v2 ulkopuoliNew Balance 870v2 sisäpuoli

Ensityyppien jälkeen kengistä jäi aika odottava tunnelma. Molemmat kengät ovat itselleni uusia tuttavuuksia käytön osalta. Siksi olikin todella mielenkiintoinen kokemus päästä testaamaan ensi kerran kenkiä jalassa. Odottava fiilis jäi ehkä juuri sen takia, että olen kuullut kengistä paljon hyvää ja siksi en malta odottaa, että pääseen testaamaan niitä ensi kerran. Oli myös mielenkiintoista huomata, että vaikka kengät ovatkin kevyitä trainereita, ovat ne kuitenkin yllättävän pehmeitä. Jää nähtäväksi, miten pehmeys vaikuttaa alustatuntumaan, kun juoksee päkiällä…  Myös 870v2:n ylipronaatiotuki vaikuttaa olevan aika maltillinen, vaikka se onkin ulkonäöllisesti aika massiivinen. No, katsotaan mitä testit kertovat, mutta mahtavaa kuitenkin saada nämä kengät testiin!

New Balance 890v3 ja 870v2 pohjatLähteet: Runningwarehouse ja New Balance

1 comment

Kommentoi

Kommentit