JoonasNew Balance Sultraden haaviin!

Maailmalla hyvin suosittu ja käytetty juoksukenkävalmistaja New Balance siirtyy Oy Sultrade Ltd:n maahantuontiin. Sultrade on tunnettu maahantuoja erilaisten urheiluvälineiden saralla jo monen vuoden ajan ja sen edustamiin tuotteisiin kuuluvat muun muassa The North Face, Easton ja Umbro. Sporttimyyjän mukaan New Balancen siirtymisen syynä oli merkin edellisen maahantuojan, Brand New Sports Oy:n toimitusjohtajan jääminen eläkkeelle, minkä seurauksena tuotteelle yrityksen ainoalle merkille tarvittiin uusi maahantuoja. Sporttimyyjän mukaan Sultrade hoitaa jatkossa Baltian jakelun.

New Balance on yksi maailman vanhimmista juoksukenkävalmistajista ja sen tausta ulottuu yli sadan vuoden taakse. Sen tunnetuimmat tuotteet Suomessa ovat tällä hetkellä juoksukengät sekä lifestyle sneakerit. New Balance on myös mielenkiintoinen siinä mielessä, että sen aktiivijuoksijoille suunnitellut kengät valmistetaan edelleen USA:ssa. New Balancen kengät ovat olleet kestomenestyjiä esimerkiksi Runner’s Worldin testeissä. Maahantuojan vaihdos on mielenkiintoinen siksi, että Sultrade on merkittävä toimittaja varsinkin Intersportille, missä New Balancen kengät ovat loistaneet poissaolollaan. Siksi näen, että New Balancella on todellinen mahdollisuus päästä hämmentämään Intersportien valikoimaa ja tuomaan näin todellisen vaihtoehdon nykyisille brändeille.. Tämä on pelkästään positiivinen asia, koska useamman merkin saaminen samaan liikkeeseen takaa asiakkaille paremmat edellytykset löytää se oikea kenkä! Ihan toinen kysymys on sen sijaan se, miten Intersporteilla on tilaa Arctic Sport Addicts on myös käynnistänyt metsästyksen New Balancen juoksukenkien saamiseksi testiin eli toivon mukaan ensi keväänä olisi jo kengät testissä. Kauppoihin tuotteet ovat tulossa ensi syksyksi.

New Balance on myös vahvasti mukana minimalistisissa juoksukengissä ja sen Minimus -kengät ovat saaneet suurta huomiota maailmalla, varsinkin kengän kehityksessä mukana olleen ultrajuoksijan Anton Krupickan kautta ja siksi laitoin tähän loppuun vielä pienen pätkän, joka jaa ainakin minut toivomaan, että kesä olisi jo täällä!

 

Joonas

Lähteet: Sporttimyyjä, New Balance

Kuva: vegankicks.com

Kommentoi

Kommentit