JoonasNew Balance 1080v3 ja 1260v2 ASA:n testiin

Vihdoinkin New Balancen kenkiä testiin! Kyllä tätä on odotettu. New Balancen saatavuus ja näkyvyys on ollut Suomessa vielä suhteellisen pientä, minkä takia on syytä hieman avata New Balancen malleja ennen niiden testaamista ja ensimmäisenä esittelyyn pääsevät ensi vuoden alkupuolella markkinoille tulevat New Balancen neutraali 1080v3 sekä tuettu 1260v2.

1080v3

1080-malli on New Balancen neutraalien peruskestävyyskeskien lippulaiva, hyvin istuva ja vaimennettu. Ensinäkemältä ensi vuoden alussa markkinoille tulevasta 1080v3:ssa ei ole tehty järkyttävän suuria muutoksia edelliseen versioon nähden.

NB 1080v3 sivusta

 

Tyyliä ja designia on muutettu, minkä lisäksi painoa on pudotettu jonkin verran. Päällimateriaaliin osana toimiva PhantoFit -teknologian tarkoituksena on parantaa kengän istuvuutta varsinkin pitkittäisen holvikaaren kautta. New Balance on myös lisännyt uuden ABZORB vaahdon ”crash pad” alueelle kantaan. En aivan täysin tajua sitä, miksi kantaa pitää fiksata koko ajan, mutta mietitään tätä tarkemmin testien jälkeen. Testissä minua kiinnostaa enemmänkin kokonaisfiilis kengistä, koska en ole saanut aiemmin mahdollisuutta päästä testaamaan niitä. N2 vaimennusteknologian ansiosta New Balance on onnistunut pudottamaan dropin 8 millin tasolle, mutta pyrkineet kuitenkin samalla pitämään kengän mahdollisimman pehmeänä. Jääkin mielenkiintoiseksi nähdä, miten kenkien pehmeys, joka on jo huomattu, toimii kovalla alustalla ja päkiällä juostessa…

1260v2

1260V2 on taas New Balancen tuettujen mallien lippulaivamalli. Toisin kuin 1080-malli, 1260 tulee jatkamaan vielä ensi keväänä kakkosversiollaan, joka tuli markkinoille täksi syksyksi. Vaimennus on samaa kamaa kuin 1080:ssa eli N2 vaimennus, joka on yhdistetty Acteva Lite sekä Abzorb välipohjavaahtoihin. Kängän tukirakenne muodostuu T-Beam -kiertojäykkyystuesta sekä Stabilcore ylipronaatiotuesta. Kengän loput ominaisuudet ja materiaalit tullaan käymään läpi tarkemmin testiraportin yhteydessä. 1260v2 testistä tulee mielenkiintoinen, koska se on tukiominaisuuksiltaan aika rajua kamaa, mutta toisaalta se droppi asettuu 8 milliin, jolla voi olla yllättävänkin suuri vaikutus tukien toimivuuteen. Kenkää tulevat testaamaan allekirjoittanut sekä juuri adidaksen Supernova Sequence 5:t testannut Tuomas.

New Balance 1260v2 sivusta

 

Kuvat ja lähteet: New Balance, Joonas & RunningWarehouse

1 comment

Kommentoi

Kommentit