JoonasNastoilla vai ilman nastoja?

Itselleni vastaus on ainakin toistaiseksi ollut aika selvä. Juoksen läpi vuoden kesäkengillä tai hieman agressiivisemmin kuvioiduilla maastokengillä.

Syy tähän on myös ollut ainakin tähän vuoteen saakka selvä. Nastat pitävät hieman liikaa, mikä on rasittanut esimerkiksi säärten lihaksistoa liikaa. Varsinkin, jos en ole pystynyt rullaamaan tarpeeksi esim. alamäissä. Toinen ongelma on ollut se, että asun sellaisella aluella Suomessa, että nastureille ei ole ollut niin paljon käyttöä. Niillä, kun ei ole hirveän kiva juosta asfaltilla tai vain osittain jäisellä tiellä, koska pito heikkenee. Toistaiseksi on riittänyt, että valitsen juoksumaastot sen mukaan, että voin juosta ilman nastoja. Kolmas merkkaava tekijä on kengän rakenne. En käytä vedenpitäviä ja vettä hylkiviä kenkiä omissa treeneissä, koska pidän niitä hieman raskaina ja jäykkinä ja tämä on usein ollut myös ongelmani nastakengissä.

Tai sitten en vain osaa juosta nastoilla ja pitäisi alkaa treenaamaan.

En ole tietenkään testannut koko nastakenkien repertuaaria läpi eli tämä nyt on tämänhetkinen mielipiteeni. Täytyy kuitenkin sanoa, että Miialle ja Vilille tulleet Sarvat vaikuttivat jo todella mielenkiintoisilta ja hyvin juoksukenkämäisiltä. Myös IceBugilta löytyy valikoimista muutama todella mielenkiintoinen nasturi, jotka ovat kevyitä ja löysiä.

Tiedän kuitenkin, että osalle nastakengät ovat talvella ehdottomat. Nyt haluaisimmekin ASA:ssa kuulla, jaatko kanssani saman näkökannan vai kannatatko nastoilla juoksemista ja miksi?

5 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Moi !
    Nastoilla (Icebug Pytho2) vain jos on jääkeli, lumikelillä New Balance 890 V4. Nastakengät on mielestäni hieman kankeat pohjasta ja epämukavat (kolhon tuntuiset) juosta.

  2. Asun aivan Helsingin keskustassa mutta silti käytän nastalenkkareita. Aina kun maassa on lunta niin laitan nastalenkkarit jalkaan. Kokemuksia on Asics Gel Arctic (hieman kömpelö, nastat kuluivat nopeasti), Icebug Attla (kestävät ja pitävät nastat, vähän painavat ja hitaat, mutta toimivat hitailla lenkeillä), Sarva Xero II (hyvä pito, kevyet, rullaavat lähes trainereiden veroisesti). Tykkään nastojen tuomasta varmuudesta. Ei tarvitse jännittää liukastumista, joten tuntuma on kuin kesällä juoksisi.

  3. Vanhoilla Sarvoilla silloin kun ei muuten pysy pystyssä. Kenkä on kova, mutta kapea. Ei sellainen pulla kuin monet icebugit. Tosin vettä tai loskaa ne ei pidä enää.. Muuten jollain kulahtaneilla Mizunoilla, joihin mahtuu alle goresukka. Sellainen polvisukka pitää jalat, nilkat ja sääret kuivana. Tykkään enemmän kuin loskasta varpaiden välissä…