JoonasMilestonePod mittaa kenkiesi kulumista

Mittaaminen on juurtunut pysyvästi osaksi urheilua. Suorituksen ja palautumisen mittaaminen on kehittynyt ja monipuolistunut räjähdysmäisesti varsinkin viimeisten vuosien aikana ja siksi ei olekaan ihme, että nyt huomio on kiinnittynyt myös kenkien kulumiseen. Esimerkiksi juoksussa, kenkien kuluminen on ollut jatkuvasti keskustelun aiheena ja mielipiteitä kenkien kestosta löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Jokatapauksessa se on selvää, että liian kuluneet kengät altistavat lajissa kuin lajissa kehon monenlaisille vammoille.

Jokainen päättäköön itse, kuinka monta kilometriä haluaa kengillänsä juosta, mutta eikö olisi mukavaa seurata milloin kengät ovat tulleet tiensä päähän?

Yhden vastauksen tähän tarjoaa jenkkiläinen firma, MilestonePod, jonka podi mittaa kenkien kulumista. Pillerin muotoinen podi napsautetaan kiinni kenkään ja sensori mittaa jalan liikkeen. Mittaus tapahtuu noin 100 kertaa sekunnissa, jotta sen algoritmi erottaa esimerkiksi kävelyn ja juoksun toisistaan. Kun asetettu kilometrilukema on tullut täyteen laite ilmoittaa siitä, minkä jälkeen datan voi pyyhkiä ja laittaa kengät vaihtoon. Laitteeseen pystyy tallentamaan perustietojen (mitat jne.) lisäksi myös terveydellisiä tietoja, kuten verityhmän ja mahdolliset sairaudet, ihan varmuuden vuoksi vaan.

Laite vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta ainakin yksi ongelma nousee esille välittömästi. Mitä jos rosterissa sattuu olemaan hieman enemmän kenkiä?

Lähteet ja kuvat: MilestonePod

 

Kommentoi

Kommentit