JoonasLuottovälineet kehonhuoltoon

Näin ylimenokaudella on kiinnitettevä erityishuomiota kehonhuoltoon. Pitkä kausi on jättänyt jälkensä kehoon, joka pitää saada kuntoon ennen uuden harjoituskauden aloittamista. Monet pikkuvaivat eivät ole sinänsä haittaneet juoksua, mutta hoitamattomina ne voivat ajan kuluessa kehittyä suuremmiksi vaivoiksi. Siksi kehon on syytä antaa levätä ja hoitaa itsensä kuntoon. Levon lisäksi myös kehonhuolto on tärkeässä osassa kehon palauttamisessa takaisin sataprosenttiseen juoksukuntoon. Kehonhuollon voi hoitaa monin eri tavoin ja jokainen voi valita tästä valikoimasta mieleisensä. On sanomattakin selvää, että kaikki juoksijat eivät pidä samoista liikkeistä ja harjoitusmuodoista, minkä takia vaihtoehtojen monimuotoisuus pitää mielen virkeänä eikä jokaisen tarvitse tehdä käyttää liikkeitä tai metodeja hampaat irvessä samojen tuloksien saavuttamiseksi.

Itse olen jo pidemmän aikaa käyttänyt kehonhuoltoon kolmea luottovälinettä tai metodia ja tässä lyhyt esittely siitä, mihin niitä käytän.

The Stick


the_stick

Ensimmäisenä esittelyyn pääsee kolmikon viimeisin jäsen, The Stick eli tuttavallisemmin ”keppi”. Pojat Corella hommasivat näitä ensin ja minä sitten perässä. Jenkeissä suuren suosion saavuttaneet kepit ovat todella näppärät paikkojen avaamiseen. Itse olen kokenut suurimman hyödyn pohkeiden ja reisien avaamisessa, mutta keppi soveltuu tottakai myös muuhunkin. The Stick toimii hyvin niin ennen kuin jälkeenkin treenin ja siitä oli esimerkiksi suuri apu ennen MidnightRunia.

Keppejä on mahdollista saada eri jäykkyyksillä ja kuvasssa näkyvä tuote on normaali, joka on riittänyt hyvin ainakin omiin tarpeisiin. Tarkoituksena ei ole murjoa lihaksia vaan samalla tavalla kuin dynaamisessa venyttelyssäkin tai foam rollerin kanssa, pikku hiljaa rullata paikkoja auki. Ainoa nihkeä puoli on se, että en ole nähnyt näitä toistaiseksi Suomessa eli tuote pitää joko tilata netistä tai ostaa, jos löytää niitä esim. Briteistä tai Jenkeistä.

[divider_line]

Judo/Karete/BJJ-vyö

dynaaminen venyttely

Tämä on luottoväline osana dynaamista venyttelyä. En muista, mistä tämä on valikoitunut välineeksi, mutta periaatteessa dynaamiseen venyttelyn apuvälineeksi sopii mika tahansa pitkä naru tai liian, joka ei jousta. Noin kympin sijoitukseksi aivan loistava väline aktiivisiin isolaatiovenytyksiin.

Koska olen niin koukussa dynaamiseen venyttelyyn, laitan vielä muistin virkistämiseksi muutaman Phil Whartonin pätkän dynaamisesta venyttelystä. Kannattaa tsekata läpi!

[divider_line]

Ilmastointiputki/Foam Roller

foam roller

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä välineenä on rakas ilmastointiputki. Omistana minä foam rollerinkin, mutta olen jotenkin niin tottunut ”hieman” kovempaan ilmastoistiputkeen. Se on ollut todellinen pelastus esimerkiksi kireiden IT-jänteiden ja kalvojen kanssa eli tälläkin hetkellä se on kovassa, lähes päivittäisessä käytössä.

[divider_line]

Nämä ovat kolme tärkeintä varustetta omassa kehonhuollossa. Käytän lisäksi monia muitankin välineitä ja näistä oheisvälineistä on tulossa omaa juttua myöhemmin syksyllä. Ehkä yhteenvetona tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä sanoa, että sama kombo ei välttämättä sovi kaikille, minkä takia on tärkeää löytyy ne välineet, jotka toimivat itselle parhaiten.

Kuvat: Kamppailuvaruste, TheStick.com, Joonas Laurila

8 comments

Kommentoi

Kommentit

 1. Toi keppi vaikuttaa aika pätevältä! Pitääpä etsiä seuraavalla reissulla…

  Oon käyttänyt jalkapohjan ja soleusten hoitoon Triggerpointin Footballeria, ja se on ollut ihan loistovehje… Tämä siis:
  http://www.tptherapy.com/Shop-Online/All-TPPT-Products/Starter-Set_2.html

  Ja siitä innostuneena hommasin saman firman The Grid foamrollerin. Parin päivän perusteella loistoväline sekin, ja kehuvat oikein kestäväksi.
  http://www.tptherapy.com/Shop-Online/All-TPPT-Products/The-GRID-Foam-Roller.html

 2. Hyvä artikkeli! Kehonhuolto, sitä nyt ei helposti voi liikaa tehdä. Useimmiten tulee liian vähän voideltua kehoa.

  Ps. En tiedä onko oikea kanava kysyä asiaa, mutta onko Adidas Heimolla alkamassa uudet ryhmät ensivuodelle ja milloin tämä on ajankohtaista? (Kiinnostus ekaan täys maraan) kiitos etukäteen.

  T: Kaj Koskinen

 3. Hyvä artikkeli! Kehonhuolto, sitä nyt ei helposti voi liikaa tehdä. Useimmiten tulee liian vähän voideltua kehoa.

  Ps. En tiedä onko oikea kanava kysyä, mutta onko Adidas Heimo© aloittamassa ensi vuodelle uusia juoksuryhmiä? (Kiinnostus ekaan täys maraan).

  T: Kaj Koskinen