JoonasLoistotreenejä / GoExpo2014

Pakko vähän hehkuttaa!

Juoksu alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, miltä sen kuulukin. Iloitsen juoksemisesta ja treenit sujuvat aika pitkälle niin kuin haluankin. Viime sunnuntain pitkä lenkki oli ensimmäinen hieman kovempi pitkä lenkki aikoihin ja ennen treeniä oli pientä jännitystä ilmassa. Treeni oli muotoa 3km + 6km Tempo + 16km + 6km Tempo + 3km eli varsinkin jälkimmäisestä tempopätkästä oli tulossa aikamoista raastoa. Viime vuoden keväällä vastaavan harjoituksen tempopätkät sujuivat 3:47min/km ja 3:59min/km ja välissä juoksin 16:sta kilometrin sijaan 14:sta kilsaa 4:27min/km. Kehitystä viime vuoteen oli tapahtunut ehkä jopa hieman yllättäen aika paljonkin, koska nyt juoksin tempopätkät 3:40min/km ja 3:45min/km ja välin 16:sta kilsaa 4:18min/km. Maha alkoi kuplia kesken ensimmäisen vedon, mutta sain pidettyä sen itseasiassa todella hyvin kurissa ja olo alkoi helpottaa taas noin 90 minuutin juoksemisen jälkeen. Keskivauhdiksi treenille tuli 4:06min/km 152:n keskisykkeellä!!! Lupaa hyvää kevään kisoihin, mutta paljon on vielä tehtävää. Juoksin vielä muutaman tunnin päästä kolmen kilsan kevyen palautuksen ja se auttoi todella paljon palautumisessa.

joonas laurila

 

joonas laurila

Halusin palautua sunnuntain treenistä mahdollisimman huolella, minkä takia lepäsin maanantaina ja tein vain kevyen fillaroinnin ja kehonhuollon. Tiistaina availin aamulla liikeratoja kevyellä vesijuoksulla ja illalla juoksin rennon kympin, joka lähti hieman käsistä. Viikonlopusta tuli vissiin jotain superkompensaatiota, koska kymppi taittui 151 keskisykkeella ja 3:53min/km keskivauhdilla karvan alle 39:n minuutin.

Tämä oli itse asiassa hyvä juttu, koska näin sain väsytettyä itseni keskiviikon tasavauhtiseen (3km + 12km + 3km). Aamulla mestat olivat hieman jumissa ja hieman tuulinen keli ei helpottanut asiaa. Treeni sujui kuitenkin lopulta todella hyvin ja juoksin tempopätkän 3:40min/km keskivauhdilla. Illalla väsytti jo aika paljon, mutta adidasheimon treenit sytyttivät fiiliset taas ja lopulta sitä tuli juostua yli 11km palautusta. Teimme kiihtyvän harjoituksen, joka sujui enemmän kuin hyvin ja uskon, että heimolaiset alkavat nyt pikku hiljaa ymmärtämään todellisen potentiaalinsa. Tästä on niin loistava jatkaa!!

Tänään juoksin gradukikkailuiden ja messurakenteluiden päälle vain kevyen 9km palauttelua, jotta jaksaisin juosta jo huomenna viikon pitkän treenin. Jalat olivat aika tukossa eilisen 30:n kilometrin juoksuannoksen jäljiltä. Aamulla pitäisi lähteä tarpomaan 36 kilometriä ja mahdollisimman kevyesti, jotta viikko pysyy kevyenä ja ohjelman mukaisena. Juoksen pitkän lenkin siksi jo huomenna, että viikonloppu kuluu GoExpon runSport -alueella, missä ASA on yhdessä SUL:n ja TopSportin kanssa. Messupäivien jälkeen pitkä lenkki tuntuu vain mahdottomalta ja kun miettii, miten romuna olin ISPO:n jälkeen, on syytä hoitaa tärkeät treenit pois alta ennen pidempiä messupäiviä, jotka pitävät sisällän myös juoksua. Nyt pikku tankkaus ja unten maille ennen viikonlopun työputkea.

Tulkaa nykimään hihasta, jos tulette käymään messuilla! Ja tervetuloa juoksemaan meidän kanssa messuilta lauantaina 16:00->

Kommentoi

Kommentit