JoonasKuntoutus etenee / adidas-tapahtumapäivä tänään Mikonkadun Intersportissa!

Leikkauksesta on kohta kulunut kuukausi. Kuntoutus on edennyt vähintään suunnitelmien mukaan, ehkä jopa hieman nopeammin kuin olisin uskonut.

Olen kuntouttavan nilkkaa nyt vajaat puolitoista viikkoa ja metsästänyt kadonnutta pohjelihasta. Kova työ on palkittu ja jalka alkaa pikkuhiljaa keräämään kadonnutta voimaansa. Työtä on kuitenkin vielä paljon ennen kuin jalka kestää jälleen juoksun. Ensin pitää saada voimat takasin ja totutella nilkan uusiin liikeratoihin.

Olen tämän viikon kertaillut kävelyn perusteita kävelylenkeillä. Hankalaa on ollut, mutta pikkuhiljaa homma alkaa taas toimimaan ja liikeradat löytymään. Ensi viikolla alkaa sitten seuraava vaihe, eli aerobinen harjoittelu, joka alkaa kuntoutuksen rinnalla ihan peruskestävyydestä. Tulen yhdistämään kävelyn ja fillaroinnin, jotta saan treeneistä hieman pidempiä ja monipuolisempia. Fillaroinnissa tulen kiinnittämään lähiviikkoina huomiota erityisesti siihen, että poljen joka treenissä osan niin, että nilkka joutuu kunnolla töihin eli pyrin saamaan sille mahdollisimman laajan liikeradan.

Aika on kulunut yllättävän nopeasti ja ihan mahtavaa, että pääsen pian taas hikoilemaan kunnolla aerobisten harjoitusten pariin! Monta kertaa päivässä treenaaminen on nostanut fiiliksiä ja palauttanut rutiineihin, mutta ilman kunnon aerobisen harjoittelun hikeä on siitä puuttunut jotain. Eipä muuten puutu enää ensi viikolla!

Käytiin Coren jengin kanssa eilen keilaamassa ja yllätyksekseni onnistuin jotenkin keilaamaan tunnin verran ilman suurempia kipua. Paikaltaanheittely sai ei tuntunut pahemmalta heittäessä, mutta nyt näin aamusta huomasin, että hommahan meni ihan treenin puolelle ja kroppa kiittää. Takareidet varsinkin.

Ollaan muuten Jarnon kanssa tänään Mikonkadun Intersportissa adidas-tapahtumapäivässä 14-18 jeesailemassa juoksukenkien valinnassa. Eli jos löytyy tarvetta jeesiin niin tervetuloa. Tänään voi myös tihkua uutta tietoa ensi vuoden adidasheimosta ja siihen liittyvästä hausta. Tapahtumaan kuuluu myös yhteislenkki, joka lähtee Mikonkadulta 16:00 ja kamat voi jättää lenkin ajaksi Mikonkadun Interiin.  

Kuva: adidas

Kommentoi

Kommentit