JoonasKiirettä pitää

Alkuviikon treenit ovat vaatineet aikamoista sumplimista. Ongelmana eivät ole olleet niinkään kovat harjoitukset vaan enemmänkin se, että en ole löytänyt tarpeeksi aikaa palautuksille. Tämän takia viikkokilometrit ovat koostuneet hieman liikaan nopeista kilometreistä. Maanantain otin ihan täytenä lepopäivänä ihan varmuuden vuoksi, koska halusin, että kroppa ehtisi palautua kunnolla sunnuntain mahtitreenistä.

Tiistaina homma lähti aamulla vähän käsistä, kun juoksu tuntui matolla yllättävän hyvältä. Tarkoituksena oli juosta sellainen reipas PK-treeni, mutta kolmen kilsan lämpöjen jälkeen juoksu tuntui niin hyvältä, että päätin juosta hieman kovempaa reilun kympin (@3:46min/km). Tiistai-iltana ja keskiviikkona palauttelin ja mietin, että jos sitä uskaltaisi tehdä torstaina vielä ohjelmassa olleen 12:sta kilometrin vauhtikestävyyden. Päätin nukkua yön yli ja katsoa, missä kunnossa jalat ovat ennen kuin tein päätöksiä. Illalla jalat tuntuivat todella tukkoisilta, mutta dynaamisten venyttelyiden jälkeen aloin jo hieman uskoa, että olisin valmis juoksemaan kovaa torstaina.

Aamulla jalat tuntuivatkin oikean jalan IT-jännettä lukuunottamatta aika hyviltä eli suuntasin kohti salia ja aina niin ihanaa juoksumattoa. Harjoituksena oli sama kuin viikko sitten eli 3km + 12km VK + 3km. Viime viikon tahmeudesta ei ollut nyt tietoakaan ja juoksu kulki jopa yllättävän helposti. Keskinopeus oli sama kuin viime viikolla eli 3:42min/km, mutta nyt ei puhelimet lennelleet matolle ja sykekin oli hieman alhaisempi. Hyvä treeni! Ja illalla juoksin vielä reippaan peruskestävyyden ennen tämän päivän palauttavaa lenkkiä.

Kokonaisuudessaan viikko on sujunut jopa yllättävän hyvin, kun ottaa huomioon, kuinka kova kiire minulla on ollut. Nyt näyttäisi siltä, että viikon kilsat ehkä sittenkin kipuavat yli 110:n kilometrin, vaikka aluksi näyttikin siltä, että en ehtisi juosta tarpeeksi. Nyt on vain tärkeää, että saan huomenna tehtyä hyvän palauttavan harjoituksen ja kehonhuollon, jotta olen sitten iskussa sunnuntain kovaan harjoitukseen.

Nyt takaisin töiden pariin. Käyn viikon sitten kokonaisuudessaan läpi sunnuntaina tai maanantaina.

Kommentoi

Kommentit