JoonasKelme kehittää uutta innovatiivista juoksukenkää?

SGI:n ja ISPO Newsin mukaan Kelme on kehittämässä uutta innovatiivista juoksukenkää, joka kulkee tällä hetkellä nimellä Runsafer project. Kengän innovatiivisuus perustuu siihen, että niissä on sisäänrakennettu laite, joka helpottaa juoksijaa suunnittelemaan harjoituksiaan sekä välttämään mahdollisia rasitusvammoja. Ja kaikkein poikkeuksellisinta tässä on se, että kaikki tapahtuu Kelmen mukaan reaaliaikaisesti. Kengän keräämä tieto prosessoidaan välittömästi ja siirretään langattomasti älypuhelimeen. Harjoitukset ja muu data on myös mahdollista siirtää portaaliin, jossa juoksija voi suunnitella seuraavia harjoituksiaan tai lepopäiviään. Kelmen mukana projektissa on myös Valencian biomekaaninen instituutti sekä monia teknologiayrityksiä ja yksi projektin rahoittajista on EU komissio.

Onko tämä nyt sitten kuitenkaan uutta teknologiaa? Itse sanoisin, että on, jos laite ei kerää pelkästään kiihtyvyysanturiin perustuvia nopeustietoja, vaan myös biomekaniikkaan liittyviä tietoja. Ja sitten ehkä tärkein asia. Vaikka teknologia oliskin mullistavaa ja jotain todella uudenlaista ei se poista sitä tosiasiaa, että sillä ei ole mitään virkaa, jos Kelmen juoksukengät eivät nouse uuden teknologian mukana uudelle tasolle. Toistaiseksi projektista on tihkunut varsin vähän tietoja ja Arctic Sport Addicts jääkin mielenkiinnolla odottamaan lisäuutisia projektista.

Kelme on vuonna 1977 perustettu espanjalainen urheiluvälinevalmistaja, joka on suuntautunut varsinkin jalkapalloon, futsaliin, koripalloon, juoksuun sekä tennikseen.

 

Lähteet: ISPO News, SGI, Kelme

Kommentoi

Kommentit