JoonasKaksi yötä ensimmäiseen lenkkiin

Enää kaksi yötä ja pääsen vihdoinkin kokeilemaan juoksua. Olen odottanut sitä hetkeä kuin kuuta nousevaa ja vihdoinkin se on käsillä! Jännittää.

Lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset, koska olen ollut viimeiset pari viikkoa aika kovan influenssan kourissa. En ole siis päässyt treenaamaan aerobista koko tänä aikana. Kuntoutusta ja kävelyä olen kuitenkin onnistunut tekemään jonkin verran, mutta en tarpeeksi.

Tänään pääsin taas aerobisen pariin ja vaikka meno olikin tahmeaa oli tärkeintä se, että sain tehtyä treenin. Vajaa tunti fillarointia ja pikku kuntopiiri tuli kuitenkin tehtyä ja nyt olo on TODELLA HYVÄ! Tästä se taas lähtee ja nyt pitää parin päivän aikana saada kroppa siihen iskuun, että pääsen kirmaamaan jouluaatoksi luvattuun rapeaan pakkaseen. Normaalisti tällaisen kenkäfriikin tärkein juttuhan on luonnollisesti se, että millä kengillä sitä lähtisi juoksemaan ensimmäisen lenkin kuukausiin. Kumma kyllä tällä hetkellä se on aivan, mitkä kamat on päällä, kunhan pääsen ulos juoksemaan.

On todella vaikea sanoa pystynkö juoksemaan 500 metriä vai 5 kilometriä. Kunhan saan pelin auki niin se riittää. Asfaltti tai lumi, aivan sama. Kylmä tai vähemmän kylmä, aivan sama. Katsotaan joulupäivänä sitten, miten lenkki meni.

joonas_laurila_2014_1

Joka tapauksessa tästä eteenpäin mennään kombotreeneillä eli fillaria ja juoksua niin, että juoksun määrä kasvaa, kun voimat palaavat. En usko, että aerobinen kunto on ihan retuperällä, suurempi huoli on vasemman jalan voimatasapaino eli sen kuntoutukseen pitää keskittyä huolella. Täytyy varmaan himmata voimakasta päkiäjuoksua vielä tovi ja yrittää osua enemmän koko pohjalla, jotta jalat eivät rasitu saman tien liikaa.

Löysin Competitor.comista hyvän artikkelin akillesjänteen ongelmista, kuntoutuksesta sekä harjoitteista eli jos satut kärsimään saman alueen ongelmista niin kannattaa käydä lukemassa artikkeli.

Joulun jälkeen on sitten luvassa analyysi ensimmäisestä lenkistä sekä juttua Beddit-laitteesta, joka seuraa unen laatua. Beddit tulee olemaan olennainen osa palautumiseni seuraamista. En ole nukkunut viime aikoina hyvin ja siksi päädyimme ostamaan uuden sängyn. Toivottavasti uniongelmat ovat pian historiaa. Siinä vaiheessa, kun pääsen taas treenaamaan täysipainoisesti, huonot yöunet eivät saa tulla sotkemaan treenejä.

Hyvää joulua kaikille ASA:n lukijoille, juoksukavereille, juoksuporukoille ja -ryhmille sekä kaikille muille!!

2 comments

Kommentoi

Kommentit