JoonasJuoksen taas!

Tulehtunut akillesjänne höystettynä kolmen viikon flunssalla haittasi pikkasen treenaamista, mutta nyt suurimmat ongelmat alkavat olla vihdoinkin takana!

Meillä oli tänään Corella ohjelmassa jalkaterä -workshop ja sain ammennettua sieltä taas todella paljon hyödyllistä tietoa niin oman juoksun kuin valmennuksen suhteen. Siitä innostuneena päätin käydä juoksemassa pikku testilenkin ja katsoa, miten jalka kestää taas juoksemista. Suunnittelin aluksi juoksevani vain kilometrin tai kaksi, mutta pian huomasinkin, että aikaa oli mennyt jo 15min. Ja sitten 20 ja lopulta reilut 30min. Tiedän, ettei tämä ole paljoa, mutta 7,5km lenkki, joka kulki 4:22min/km keskarilla, takasi sen, että olin lenkin jälkeen seitsemännessä taivaassa.

Juoksu tuntui TODELLA hyvältä, vaikka kroppa onkin aika tukossa. Oli niin mahtavaa päästä juoksemaan kauniiseen syyssäähän! Ja leikattu jalka tuntui jopa yllättävän hyvältä. Päätin jo ennen lenkkiä, että en keskity turhan paljon tekniikkaan ja se rentoutti juoksua kummasti, kun pääsin juoksemaan stressivapaasti. Annoin vaan askelten osua niin kuin tuntui parhaalta. Loppuvaiheessa, kun nostin hieman vauhtia huomasin, että akillesjänne tuntui paljon paremmalta kuin aikoihin. Tottakai se oli lenkin jälkeen vähän jäykkä, mutta nyt se on jo paljon parempi. Kadenssini oli 170 eli vähän matala, mutta kyllä se siitä taas pikkuhiljaa nousee.

image1

Tästä se lähtee taas, hitaasti mutta varmasti. Vähän juoksua ja paljon fillarointia ja pikku hiljaa molempia hieman enemmän!

Huomenna olisi tarkoitus juosta pikku lenkki ja yrittää ehtiä vielä illalla Team Rynkebyn spinning-treeneihin, jos aikataulut antavat myöden. Luvassa on paljon puhuttu animal-spinning ja toivottavasti ehdin treenaamaan mukaan, koska missasin jo ensimmäisen kerran. Jos en pääse treeneihin niin sitten poljen päivällä oman treenin. Kaikki on hyvin, kunhan ehdin treenata.

Yritän mahduttaa loppuviikkoon joka päivälle treeniä tai kuntoutusta ja ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että tästä tulee pitkästä aikaa kunnon treeniviikko. Kroppa huutaa kehonhuoltoa ja sen parissa täytyy (eli saa) viettää varmasti aika monta tuntia viikon aikana, flunssan ja lepäilyn jälkihoitona. Olen valmis tekemään mitä vaan, että voin taas juosta! Ainakin muutaman kerran viikossa.

Kivaa treeniviikkoa kaikille!

 

 

 

3 comments

Kommentoi

Kommentit

 1. Leikattiinko jalka akillesjänteen tulehduksen vuoksi? Itse olen ammentanut teistä blogin pitäjistä voimaa kuntoilulle. Minulla on kanssa akillesjänne tulehtunut ja kaikkea muuta kivaa. En ole päässyt juoksemaan 4kuukauteen, mutta fillaroinut olen 3000 km. Kiitos näistä kirjoituksista näistä saan lisää voimaa vastoinkäymisillekkin.

  • Moikka,

   Mulla on leikattu jalkaa alunperin kolme kertaa syövän takia ja tämä vuosi sitten lokakuussa tapahtunut leikkaus koski kalkin poistamista kantaluun ja akillesjänteen ympäriltä. Mulla oli päässyt kertymään sinne kalkkia niin, että sitä oli jo tunkeutunut akillesjänteen sisään ja tämän seurauksena jänne oli alkanut jo vähän ripsaantua. Koska tätä oli jo kestänyt jonkin aikaa, oli juoksutekniikkani muuttunut hieman vasemmassa jalassani ja jänne oli normaalia jäykempi. Hiaman liian kovaa aloitettu harjoittelu johti siihen, että akillejänteen kiinnityskohtaan jalkaterässä tuli tulehdus, joka vaivasikin sitten hieman odotettua pidempään.

   Kuten itsekin jo mainitsit, onneksi on vaihtoehtoisia tapoja urheilla. Fillarointi on ollut itsellekin se suurin pelastus!

   Tsemppiä kuntoutumiseen ja treeneihin!

   Joonas