JoonasJouluviikon yhteenveto ja viikon päätreenit

Olipa MAHTAVA viikko!

Joka päivä juoksua, kolme kovaa harjoitusta sekä pitkä lenkki. Täydellistä, vaikka viikosta muodostui alkuperäistä suunnitelmaa kovempi. Alkuviikon treenit ehdinkin jo käydä läpi viime viikolla eli käydään nyt sitten vielä viikonlopun treenit läpi tässä postissa.

Olin lauantaina juoksemassa Messujuoksussa. Kisapäivän aamusta suunnitelmat vaihtuivat sen verran, että päätin muuttaa viikonlopun treenit niin, että juoksin Messujuoksun kympin vauhtikestävyytenä kevyen lenkin sijaan ja sunnuntain pitkä lenkki tempopätkineen vaihtui kevyeen pitkään. Nyt toista kertaa järjestetty Messujuoksu keräsi ihan suhteellisen paljon osallistujia, mutta mielestäni lähtöryhmiä oli edelleen hieman liikaa eikä pieni tiivistäminen olisi ollut pahitteeksi. Itse rata oli viime vuodesta muuttunut niin, että nyt juoksimme 2×5 kilometrin lenkin entisen reilun kolmosen sijaan. Tämä teki kisasta ainakin itselleni mielekkäämmän. Mutkia kisassa oli edelleen liikaa ja betoni ei tunnetusti ole paras mahdollinen alusta, mutta pito oli hyvä ja muutenkin jalat kestivät alustan paljon odotettua paremmin.Oikeastaan ainoa ongelma oli todella kuiva ja hieman pölyinen ilma, minkä takia henki ei oikein kulkenut enää kisan loppupuolella.

Messujuoksu

Loppuaika, 37:09, oli reittiin nähden ihan ok ja pääasia oli, että en sortunut juoksemaan maksimeilla. Näin sunnuntain pitkä lenkkikin sujui varsin leppoisasti. Keskisykkeeni kisassa oli 166bpm eli sellaista puolikkaan kisavauhtia vastaava ja päälle tehdyn palauttelun jälkeen oikeastaan vain pohkeet olivat edelleen hieman tiukkoina. Kokonaisuudessaan tapahtuma kaipaa vielä hieman virittämistä, mutta oikealla tiellä kuitenkin ollaan. Suihkut olisivat kiva bonus ja ryhmien yhdistäminen kannattaisi, jos osallistujamäärät pysyvät vielä samanlaisina. Rata kehittyi parempaan suuntaan ja muutenkin tapahtuman yleisilme ja fiilis olivat paremmat kuin viime vuonna. Toivotaan, että kisa järjestetään taas ensi vuonna ja pienellä päivityksellä.

Screen Shot 2013-12-30 at 12.31.54 PM

Sunnuntaina juoksi iltapäivällä kevyen pitkän lenkin (25km) rantoja pitkin ja näin viikon saldoksi tuli lopulta noin 120 kilometriä. Volyymi asettui siis sinne minne pitikin ja kolmesta kovasta harjoituksesta ja pitkästä lenkistä huolimatta paikat ovat tällä hetkellä varsin kivassa kondiksessa, vaikkakin hieman väsyneet.

joonas_laurila

Screen Shot 2013-12-30 at 10.19.01 AM

Tänään juoksen maksimissaan jonkun kevyen palauttelun (30-40min) ja teen kunnon kehonhuollon, että olen kunnossa kovempaan loppuviikkoon. Tai sitten vaan lepään. Viime yönä tuli nukuttua sen verran huonosti, että lepo ei sinänsä tekisi pahaa. Viikon päätreenit ovat torstain 3km kevyt + 6km Tempo + 4min Kevyt + 5km Tempo + 3 min Kevyt + 3km Tempo + 2min Kevyt + 1.5km Tempo + 3km Kevyt sekä viikonlopun pitkä, joka on joko kevyt 29 kilometriä tai sitten viime sunnuntaina ohjelmassa ollut 3km + 5km Tempo + 60min Kevyt + 5km Tempo + 3km. Torstain treenin teen vähän säästä riippuen joko matolla tai ulkona. Laskevat tempoharjoitukset ovat ainakin aiemmin taittuneet matolla varsin kivuttomasti eli siinä mielessä se on ihan hyvä vaihtoehto. Muuten sitten juoksen palautteluja sekä peruskestävyyttä sen verran kuin ehdin.

2 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Hyvää duunia ja onnittelut ns. kakkos sijasta, vaikkakin et 110% lasissa juossut. Hyvää uutta vuotta!
    Ps. Onko sinun viime vuotinen maraohjelma Tukholmaan julkinen ? Kun laitoit sen 12wk treeniohjelman syksystä puolikasta varten julki. Olisi mielenkiinnosta hienoa nähdä mitä viime vuonna teit harjoitteluissa, valmistuessa Tukholmaan.