JoonasJoululahjatoiveet juoksuun – Osa 1

Niin se  flunssa sitten lopulta iski.

Keskiviikon parin tunnin palauttava, todella kevyt fillarointi ja venyttely tuntuivat todella hyvin, mutta eilen olo paheni sen verran paljon, että koko päivä meni enemmän tai vähemmän yössä. Nukuin käytännössä koko illan ja yön ja aamulla olo olikin hieman parempi, mutta ei kuitenkaan niin hyvä, että lähtisin kokeilemaan harjoittelua. Olisi ollut niin täydellinen harjoittelukelikin!

Riku heitti tuossa taannoin kyselyä, että jos saisin valita joululahjaksi kolme urheilutuotetta erilaisista hintakategorioista niin mitkä ne olisivat? Tiukan aikataulun takia en ollut aluksi mitenkään innostunut pohtimaan asiaa, mutta kun tarkemmin mietin asiaa niin tämähän voisi ollakin ihan mukava harjoitus ja nyt kun aikaa on, niin miksei sitä tekisikin? Riku heitti hintakategorioiksi alle 50€, 50-200€ ja yli 200€ ja kategoriaksi juoksun.

heijastinliivi 3

50€ – Amphipod Xinglet Flash Led

Alle viidenkympin kategoriassa ehdoton juoksuun liittyvä lahjatoiveeni on Amphipodin Xinglet Flash Led juoksuliivi. Tähän vuodenaikaan on pimeään niin aamu- kuin iltalenkeilläkin ja perus kuumotus on koko ajan päällä, koska en näy tarpeeksi hyvin. Vanha heijastinliivi alkaa olla jo siinä kunnossa, että se pysyy enää kasassa pyhällä hengellä. Xinglet Flash Led liivissä on nimensä mukaisesti ledit ja heijastimet niin etu- kuin selkäpuolellakin. Toinen mahtava piirre liivissä on se, että se on enemmänkin henkselimallia ja uskon, että se on tavallista heijastinliiviä mukavampi päällä.

Inov-8 X-Talon mallistoInov-8 Trailroc mallistoInov-8 Bare-X mallisto

50-200€ – Inov-8 Bare X, X-Talon tai Trailroc malliston kengät

Inov 8 on yksi harvoista Suomesta löytyvistä juoksukengistä, mitä en ole vielä päässyt testaaman. Inov-8 on maailmalla palkittu kenkävalmistaja ja yksi malli pokkasi palkinnon myös viime helmikuun ISPO:ssa. Itselleni ei sinänsä ole väliä, mitkä kengät mallistosta saisi, koska halu päästä testaamaan kovassa nosteessa olevia Inov-8:ä on niin suuri. Jos näistä pitäisi valita yksi kenkä olisi se todennäköisesti palkittu Inov-8 Trailroc 245.

Nike x Undercover Gyakusou Thermore takki edestä
Nike x Undercover Gyakusou Thermore takki takaa

Yli 200€ – Nike x Undercover Gyakusou Thermore Jacket

Kirjoittelin jutun Niken ja Jun Takahashin yhteistyön tuloksena syntyneestä Nike x Gyakusou -juoksumallistosta, joka on nyt edennyt neljänteen mallistoon ja olen siitä lähtien kuolannut näiden kamojen perään. Jos saisin valita jotain mallistosta niin valitsisin malliston Thermore juoksutakin, joka on kevyt ja lämmin takki talven juoksukarkeloihin. Moni voi varmaan kysyä, että mitä järkeä on maksaa 300€ juoksutakista, mutta itse ainakin koen tarvitsevani juuri tämäntyyppistä takkia kahdesta eri syystä. Ensinnäkin takki tulisi olemaan kovassa käytössä omissa juoksuharjoituksissa, kuten esimerkiksi kevyillä ja pitkillä lenkeillä tai sitten pidempien palautusten intervallitreeneissä. Toiseksi rotsi tulisi tarpeeseen, kun vedän juoksutreenejä, koska monissa harjoituksissa en juokse itse, vaan mittaan esimerkiksi aikaa, analysoin tekniikkaa tai kuvaan harjoituksia. Siksi eräänlainen taukotakki, jolla voisi juosta toimisi hyvin myös tämänlaisissa tapauksissa. En normaalisti kannata huppuja juoksutakeissa, mutta kun nyt katson ulos, tulisi sekin kieltämättä tarpeeseen. Katsotaan, jos sitä vaikka ostaisi tämän itselleen joululahjaksi.

Kuvat: Amphipod, Inov-8 & Nike

Kommentoi

Kommentit