JoonasJoskus juoksu vain tuntuu todella hyvältä

Aijjai!

Tuntuu vähän pahalta sanoa sen jälkeen kun luin esimerkiksi Leenan viimeisimpiä postauksia, mutta viimeiset pari viikkoa ovat olleet itselleni juoksun osalta puhdista nautintoa! Syksyn kelit parraimmillaan ja juoksu kulkee. Pieni lepo sekä suhteellisen vapaa ohjelma ovat tuoneet hieman kadoksissa olleen rentouden esiin ja homma alkaa taas toimimaan.

Kuluva viikko alkoi heti maanantaista lähtien erinomaisesti. Tein aamulla reippaan kasin (4:03min/km – 150bpm avg hr) ja illalla sotkin fillarille salille tekemään kevyen puntin, kun kropassa tuntui olevan niin paljon ylimääräistä energiaa. Eilen olikin sitten luvassa juoksun osalta tuplatreeni. Aamulla juoksin taas reippaamman, tällä kertaa 12:sta kilsan lenkin (4:20min/km – 155bpm avg hr  – sykkeet vähän korkealla, kun unohtui kastella sykevyö) ja illalla kevyen ysin valmennettavien kanssa reilun 5:30:n keskivauhdilla.

Uusi maraprojekti on toiminut myös omalta osaltaan energialähteenä. Syy yksi: Pääset juoksemaan porukassa. Syy kaksi: pääset näkemään läheltä, kun juoksijat oivaltavat uusia asioita juoksusta. Syy kolme: Pääset juoksemaan taas hieman enemmän!

Nyt askel alkaa toimia ja suurin kehitys on tapahtunut selvästi lantionhallinnassa, koska se alkaa pysymään niin kovissa kuin hitaissakin vauhdeissa suhteellisen hyvin. Askelpituus on lyhentynyt ja askelfrekvenssi kasvanut minkä takia myös keho on jaksanut treeneissä paljon paremmin. Paikat ovat kestäneet hyvin ja muutenkin pää on taas mukana menossa. Tällä hetkellä on vaan niin siistiä juosta vapautuneesti.

Aina silloin kun homma tökkii, alan herkästi analysoimaan juoksua kesken harjoituksen, mikä on aina johtanut herkästi turhautumiseen. Nyt pää on ollut juuri sopivalla tavalla ”tyhjä” eli olen saanut suljettua esimerkiksi työjutut pois päästä harjoituksen ajaksi, vaikka sillä rintamalla on ollut lievästi sanottuna kiirettä. Tähän on vaikuttanut myös harjoitteluympäristöt. Vantaanjoen varsi, Haltiala, Paloheinä ja Pirkkola ovat vain ihan mahtavia maastoja juosta syksyllä. Työmatkapyöräilijöiden ja muutenkin aamuliikkujien määrä on laskenut ja olenkin saanut juosta usein ihan omissa oloissani. Siksi suosittelenkin valitsemaan juoksupaikat tarkasti, vaikka juoksua voikin harrastaa missä vain. Kyllä sillä paikalla on vain merkitystä fiiliksen suhteen ja tästähän jo vuodattelinkin viime viikolla

Tänään on luvassa kevyt iltalenkki ja päälle teen sitten huolelliset lihashuollot illan mestareiden liigan matsien aikana. Samalla sitä voisi vaikka päivittää oman treenipäiväkirjan taas ajantasalla, jotta tiedän kuinka paljon saan enää juosta tällä viikolla.

2 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Hienoa nähdä, että ylimenokausi ja alkanut maraohjelma on startannut hyvin käyntiin! 1½ vuotta juoksua harrastaneena olen oppinut paljon seuraamalla kirjoituksiasi. Keep up the good work!

    Kaitsu1984