JoonasISPO:ssa bongattua osa 3: Salomon S-Lab juoksukengät

Itselleni yksi mielenkiintoisimmista asioista ISPO:ssa oli Salomon, joka oli mukana todella suurella panoksella. Osasto oli järkyttävän kokoinen ja mielenkiintoinen ja itselleni kaikkein mielenkiintoisin asia olivat Salomonin S-LAB sarjan juoksukengät, jotka ovat vielä Suomessa suhteellisen tuntematon asia. S-LAB -sarjan kengät ovat Salomon huippu-urheilijoille suunniteltuja maastojuoksukenkiä, joiden kehittämisessä huippu-urheilijat, kuten Kilian Jornet ovat olleet aktiivisesti mukana. Ja referenssiä löytyy. Kilian voitti viime vuonna muun muassa Mont Blancin Ultra Trail -kilpailun kyseisillä tuotteilla.

Salomon_SLAB_Sense

Kaikkein mielenkiintoisin tuote on syksyllä 2012 maailmanmarkkinoille saapuva S-Lab Sense, joka on todella kevyt ja joustava trail juoksukenkä. Kengän teknologia on suunniteltu niin, että kannan ja päkiän välinen droppi on vain 4mm. Päkiässä on myös Profeel -filmi, jonka tarkoituksena on suojella jalkaterää alhaaltapäin tulevilta iskuilta. Endofit teknologia kengän keskiosassa antaa jalkaterälle hieman lisää tukea ja parantaa istuvuutta, jotta jalat eivät väsyisi ultratasoisissakaan kisoissa. Tarkasta painosta ei toistaiseksi ole tietoa, mutta käsituntumalta voin sanoa, että kenkä todella kevyt, helposti alle 200 grammaa! Ja siksi onkin syytä muistaa, että kyseessä on kisakenkä eli tällä tuskin juostaan kaikkia treenejä…

Salomon_SLAB_tekniikka  Salomon_SLAB_tekniikka_2

 

 

S-Lab Sense täydentää Salomonin S-Lab mallistoa entisestään. Itse ainakin koen, että kolme mielenkiintoista mallia, joiden tekniikka, vaimennus ja jäykkyys on hyvä kokonaisuus, josta löytyy juoksukenkä niin harjoitteluun kuin kilpailuunkin. S-Lab -malliston kengistä Fellcross ja XT Wings löytyvät myös Suomesta niin sanottuina perusmalleina. Kengät eivät ole kuitenkaan ihan samanlaisia tekniikan tai painon suhteen.

Salomon_SLAB_FellcrossSalomon_SLAB_XT_Wings_1

Ainakin messupanostuksesta päätellen Salomon on tulossa entistä kovemmalla rytinällä kenkämarkkinoille, koska kenkiä oli kokonaisuudessaan esillä kaikissa sateenkaaren väreissä ja mallejakin oli kymmeniä ja taas kymmeniä. Myös vaatteisiin oli selkeästi panostettu aivan uudenlaisella pieteetillä. Vaatteet olivat kevyitä ja istuvia, minkä lisäksi niiden ulkonäkö oli silmää miellyttävä. Siksi onkin mielenkiintoista nähdä, miten Salomon näkyy tänä vuonna Suomen markkinoilla. Huhun mukaan malleja saattaa saapua myös ASA:n testiin eli pohditaan ominaisuuksia sitten tarkemmin, kun tuotteet pääsevät testiin.

Kuvat: Joonas

Video: youtube.com

 

1 comment

Kommentoi

Kommentit