JoonasISPO:ssa bongattua osa 1: O-Range

ISPO tuli ja meni ja menossa mukana oli tietenkin myös ASA. Mielenkiintoisia tuotteita oli enemmän kuin tarpeeksi ja juuri niin paljon kuin, mitä Euroopan suurimmilta urheilualan messuilta voi odottaa. ISPO BRANDNEW finalisteihin ja palkittuihin  Riku ehtikin jo jonkin verran paneutua ja niistä on luvassa vielä lisää myöhemmin. Päätimme kuitenkin ArcticSportAddictsin kanssa palkita muutaman mielenkiintoisen tuotteen/brändin ainakin nyt papukaijamerkein ja tässä niistä ensimmäinen, O-Range, joka on jokaisen retkihifistelijän ja varmaan muiden must have!

O-Range on italialainen yritys, joka on jo vuosia kehittänyt omaa, patentoitua tapaansa valmistaa laukkuja. Lähtöajatukseni O-Rangella on ollut se, että heidän tuotteidensa pitää olla kauniita, moderneja sekä hyödyllisiä. O-Rangen patentoitu rakenne ja intohimoinen suhtautuminen designiin on tuottanut Euroopan markkinoille laukkuja, joissa on täysin uudenlaisia ominaisuuksia ja hyvää ulkonäköä.

Laukkujen osat ovat laserleikattuja ja palat liitetään hitsaamalla toisiinsa saumojen välttämiseksi, mikä kertoo todella pikkutarkasta työstä. Tämän työtavan kautta on O-Range on onnistunut rakentamaan hyvin kevyitä ja ohuita laukkuja, jotka näyttävät todella hyviltä! Laukut näyttävät suhteellisen raskastekoisilta, joka kuitenkin illuusioksi, kun testasin niitä kädessä. Hyvien tapojen mukaisesti tarjolla on myös erilaisia lisäkilkkeitä, kuten lamppuja ja lisäpaneeleita.

O-Rangen patentoitu rakenne pitää myös sisällään korkeatehoisia aurinkopaneeleita (o-range® solar system), joiden kautta laukku saa virtansa. Virran kautta laukkuun on mahdollista liittää USB:n kautta esimerkiksi GPS -paikannin, puhelin tai lisävalo. Kätevää eikö, mutta mites sitten pilvisen sään aikana? Ainakin osastolla olleen henkilökunnan mukaan paneeleiden pitäisi kerätä myös silloin valoa, joten energiasaannin pitäisi olla turvattua. Mene ja tiedä. Pienen etsinnän jälkeen vaikuttaisi siltä, tämä todellakin on mahdollista, ainakin Solarhomen mukaan.

Tuotetta myydään tällä hetkellä ainakin tietyissä osissa Eurooppaa, kuten Italiassa ja Saksassa, mutta ilmeisesti myös Jenkeissä, mutta ei Suomessa. Useampi ASA:n testaaja on jo ilmoittautunut vapaaehtoiseksi testaajaksi, jos vain tuotetta on mahdollista saada Suomeen asti testiin. Tällä hetkellä testit kuitenkin keskittyvät Italiaan, valitettavasti. Aina saa kuitenkin yrittää eli jatketaan pommitusta, jos jostain kautta saataisiin tuote ASA:llekin arvioitavaksi!

Nyt on aika antaa kuvien puhua puolestaan!

Kuvat: o-range.com

Joonas

 

1 comment

Kommentoi

Kommentit