JoonasHiljaa hyvä tulee

No niin, sitä ollaan taas pitkästä aikaa oman blogin kimpussa.

Viimeaikojen hiljaiselo on johtunut lomakaudesta sekä siitä, että harjoittelu on lähtenyt lievästi sanottuna tahmeasti liikkeelle loukkaantumisten jälkeen. Olen pyrkinyt viime viikot vain juoksemaan, avaamaan lihakset sekä saamaan taas kroppaan saman tuntuman kuin mitä se oli keväällä. Kuvittelin ehkä hieman liian optimistisesti, että juoksu alkaisi kulkea taas samaan rataan, mutta todellisuus iski kuitenkin takaisin hieman kovemmin kuin mihin olin varautunut. Viimeiset viikot ovat siksi olleet tuskaisia. Sykkeet korkealla (lomallakin saattaa olla vaikutusta) ja vauhdit aika hitaita. Vauhdit ovat kuitenkin parantuneet sitä mukaa, kun paikat alkavat aueta, hermotus alkaa taas tulla kohdilleen ja sykkeet laskevat kyllä ajan kuluessa. En ole kuitenkaan vielä tehnyt yhtä ainutta kovaa harjoitusta, koska polvien seudut ovat vielä aavistuksen hellinä fillarikolarista. Tarkoitus olisi jatkaa fiilispohjalta ja noin 50-70 viikkokilometrin määrillä vielä viikko tai kaksi tai niin kauan, kunnes paikat ovat oikeasti kunnossa. Siksi olenkin ottanut osalla lenkeistä hieman lomaa Ambitista, vaikka se onkin niin mahtava laite. Joskus vaan tekee ihan hyvää fiilistellä. Loukkaantumiset ovat myös mahdollistaneet (pakottaneet) viettämään hieman enemmän aikaa salilla, mikä on johtanut ainakin juoksuasennon suhteen aiempaa huomattavasti parempaan keskivartalonhallintaan.

Jossain kunnossa pitäisi kuitenkin olla elokuun lopussa, koska silloin meidän olisi tarkoitus voittaa Tanskan Stadiumin tiimi Suomen tiimin kanssa Helsingin Midnight Runissa. Yhteistreenit ovat jääneet vähälle, mutta elokuun edetessä yhteistreenien määrää on kuitenkin tarkoitus kasvattaa. Vaatteista homma ei ainakaan jää kiinni. Niitä tuli riittävästi.

SOC_vaatteet

Tämä kausi on sopinut myös hyvin eri kamojen testaamiseen. Kävimme toissapäivänä ASA-porukan kanssa testailemassa eri tuotteita ja kuvaamassa hieman materiaalia sivuillemme. Juoksu asfaltilla ei ole itselleni mikään ongelma, mutta Pitkäkosken trailit olivat kuitenkin jotain ihan muuta. Aivan mahtava mesta, missä tulen juoksemaan jatkossakin niin testien kuin treenien muodossa. Kuvia tulette näkemään sivuillamme piakkoin. Lauantaina ja sunnuntaina on tulossa hieman juttua Salomonin S-Lab sarjan malleista, Fellcross 3:sta ja XT S-Lab 5:sta. Ensi viikolla juttuja on luvassa ainakin Merrellin Road Glovesta, adidaksen adizeromalliston juoksuvaatteista sekä Salomonin juoksurepusta.

Kommentoi

Kommentit