JoonasHaasteita

Viimeiset pari viikkoa ovat olleet todella haastavat harjoittelun kannalta. Ensin vajaan viikon vaivannut flunssa ja sitten jalkavaivat ovat tuhonneet treeniviikot lähes totaalisesti. Viimeisen kahden viikon saldoksi on toistaiseksi jäänyt hyvä neljän päivän setti viime perjantaista maanantaihin. Flunssasta selvittyäni juoksu tuntui todella hyvältä ja luonnollisesti myös lämpimämpi sää vaikutti mielialaan. Edes pikku lumi-/räntäsade ei haitannut, kun lämpötila oli Münchenissä koko ajan noin nollassa. Shortsikeli siis.

Juoksumaastojen suhteen sattui aika sopivasti, että hotellin (ja messukeskuksen) vieressä oli aika valtava puisto, joka tarjosi aivat loistavat puitteet juoksuun. Vaikka puisto ei ollutkaan Englisher Gartenin kokoluokkaa oli se riittävä pitkäänkin lenkkiin. Pitkät suorat olivat loistavaa harjoitusta Bostoniin ja koska sää oli lauantaina varsin tuulinen, pääsin harjoittelemana askelfrekvenssiä niin myötäiseen kuin vastaiseen aivan riittämiin. Joku viisas puistosuunnittelija oli rakentanut puistoon myös jätemäen, joka näytti olevan varsin suosittu ja mäkijuoksijoita olikin paikalla aika monta.

Viime viikonlopun treenit olivat aika rankat ja näin jälkikäteen voin sanoa, että olisin voinut juosta hieman maltillisemminkin, koska messut olivat vasta edessä. Tein perjantaina rennon 10km:n tempotreenin (avg 3:52min/km) ja lauantaina reippaan pitkän (avg 4:08min/km) sekä kevyen 8km:n palautuksen. Sunnuntaina oli ensimmäinen messupäivä, minkä takia juoksin vain pari lyhyttä lenkkiä, aamulla hieman kevyemmän ja illalla taas reippaamman. Maanantaina alkoi jo huomata, että jalat alkoivat olla jo todella väsyneet, mutta jostain syytä päätin lähteä tekemään vielä kuudennen harjoituksen kolmen päivän sisään. Ei fiksua. Seuraus oli nimittäin se, että onnistui jotenkin saamaan matolla mustelman leikatun jalkani jalkapohjaan, minkä takia loppuviikko on ainakin toistaiseksi sujunut ilman juoksua. En oikein käsitä, miten onnistuin taas sähläämään näin. Toisaalta taas näitä ongelmia leikatun jalan kanssa tulee aina silloin tällöin ja alan olla jo suhteellisen tottunut vastoinkäymisiin. Käännetään tauko ja vastoinkäymiset vaan voitoksi ja jatketaan harjoittelua.

Tänään olisi tarkoitus käydä illalla kevyellä lenkillä testaamassa miltä jalka tuntuu ja jos kaikki on kunnossa, palaan mahdollisesti jo viikonloppuna takaisin ohjelman pariin. Ainakin tällä hetkellä kivut ovat poissa, mutta katsotaan vielä, mitkä ovat tuntemuksen treenin jälkeen. Jos paikat ovat vielä romuna niin voi olla, että yritän siirtää ohjelman treenin pyörälle viikonloppuna.

Alan tänään myös purkamaan ISPO:n saldoa ja seuraavien viikkojen aikana on luvassa useampikin juttu. Huominen juttu on kooste messujen yleisfiiliksestä ja luvassa on myös paljon kuvia tuotteista!

Kommentoi

Kommentit