JoonasHaastattelussa Sara Järvbäck adidakselta

Adidaksen juoksumallisto on viimeisten vuosien aikana muuttunut dramaattisesti. Tämän takia päätimme kokeilla kepillä jäätä, josko saisimme adidakselta vastauksia sen juoksumallistoa koskeviin kysymyksiimme. Suomen adidaksen kautta saimme mahdollisuuden haastatella Sara Järvbäckiä, adidas Groupin kategoria manageria, joka ystävällisesti vastasi kysymyksiimme, jotka löytyvät alta.

ASA: Mitkä adidaksen mallit ovat päivittyneet kevätmallistoon 2012 adizero, Supernova ja adiStar -mallistoissa? Mitkä ovat muuttuneiden mallien keskeiset muutokset ja onko kengissä jotain täysin uutta?

Sara: adizero mallistosta muutoksen kohteena ovat olleet Boston, Adios ja Tempo, johon on lisätty Continentalin valmistamaa kumiseosta pohjaan, joka takaa paremmin pidon myös liukkailla keleillä. Myös Boston on uudistunut, varsinkin päällisen osalta. Myös adizero Adios on kokenut suuria muutoksia. (ks. ASA:n juttu, JL) Supernova -mallistosta Supernova Glide 4 on kokenut mullistuksen. Kenkä on huomattavasti edeltäjäänsä kevyempi, minkä lisäksi kengän kannan Formotion yksikkö on 18% edeltäjäänsä suurempi. Gliden 4:n kromatut kolme raitaa tukevat jalkaa entistä paremmin. adiStar -mallistossa neutraali Ride on edeltäjäänsä kevyempi, minkä lisäksi sen päällinen on uusittu. Ylipronaatiotuettu Salvation on taas kokenut muutoksen naisten mallin osalta. Kenkä on käytännössä täysin uusi, edeltäjäänsä kapeampi ja design on muutenkin enemmän naisten tarpeet huomioonottava.

Adidas_Adizero_Boston_4

ASA: Entäs sitten syksyn 2012 mallisto?

Sara: adizero -mallistosta suurimmat muutokset tulevat kokemaan Tempo sekä maastojuoksuun ja poluille suunniteltu adizero XT. adizero Tempo tulee olemaan edeltäjäänsä noin 40 grammaa kevyempi. Uuden designin lisäksi Tempoon tulee uusi välipohja, minkä lisäksi pohjasta löytyy kevään uudistus, Continentalin pitävä kumiseos. adizero XT tulee muuttumaan varsinkin profiililtaan. Syksyn malli on edeltäjäänsä matalampi, mikä parantaa tuntumaa alustaan. Myös adizero XT:n pohjaan tulee Continentalin kumiseosta, minkä lisäksi päällinen tulee olemaan uudenlainen. Myös Suomessa hieman harvinaisempi adizero Feather 2 tulee markkinoille. Feather 2 on täynnä uudenlaista teknologiaa, kuten esimerkiksi Sprintframe sekä Sprintweb teknologiat. Supernova -mallistosta uudistuu ylipronaatiotuettu Supernova Sequence 5, jossa on uusittu pro-moderator ylipronaatiotuki sekä Glide 4:n tavoin suurennettu Formotion yksikkö kannassa. Myös Supernova Sequence 5:een tulee kromatut raidat. adiStar sarjassa ei sen sijaan ole luvassa uudistuksia syksylle 2012.

Adizero_Adios_2

ASA: Minkälainen ideologia on adidaksen adizero -malliston kehityksen takana?

Sara: Light makes fast, eli kevyt tekee nopeaksi ja se on adizero -malliston ydin. Me haluamme tarjota hyvän valikoiman kevytrakenteisia juoksukenkiä kaikentyyppisille juoksijoille ja alustoille radalta poluille. adizero-malliston kehittämisen taustalla on ollut vahva ajatus siitä, että sen tulee palvella niin huippu-urheilijoita kuin harrastelijoitakin. Kevytrakenteisten juoksukenkien segmentti on ollut viimevuosina voimakkaassa kasvussa, mihin myös adidas on halunnut vastata.

Adidas_Adipure_Trainer_2

ASA: Miten adidas näkee Barefoot -ilmiön?

Sara: Me näemme barefoot -ilmiön mielenkiintoisena ilmiönä, lisäkategoriana meidän ydinkategorioiden rinnalla. Syksyllä 2012 adidakselta on tulossa 3 erilaista Barefoot-juoksuun suunnattua mallia, adi kenkien lisäksi adidas panostaa myös harjoitusohjelmiin, minkä johdosta syksyllä 2012 onkin tulossa ”natural running” juoksuun suunnattu juoksuohjelma.

adidas_supernova_glide_4_4

ASA: Jotkut adidaksen mallit, kuten uusi Glide 4 ovat menettäneet jonkin verran painoa. Minkälainen ideologia adidaksella on tämän muutoksen takana?

Sara: adidaksen tarkoituksena ei ole uhrata juoksukenkien istuvuutta tai mukavuutta. Sen takia tuotekehityksen taustalla onkin ajatus siitä, että kenkiä pystytään keventämään uudenlaisien materiaalien ja teknologioiden kautta niin, että istuvuus ja mukavuus eivät heikkene.

adidas-adizero-rush-2

ASA: Kuinka adidas on huomioinut yleisen juoksutekniikan kehittymisen sekä sen, että kasvava määrä juoksijoita juoksee nykyään päkiän tai tasapohjan kautta?

Sara: Juuri tässä adizero tuoteperhe nousee esiin, koska malliston kengät ovat suunniteltu niin, että kengillä voi juosta kannan, tasapohjan tai päkiän kautta. Juoksutekniikan kehittyminen on myös syy siihen, että adidas julkaisee adiPure natural -malliston ensi syksynä

Kiitos vastauksistasi Sara ja palataan asiaan, kun olemme testanneet adidaksen kevään malliston!

Lähteet: Adidas

Kommentoi

Kommentit