JoonasFlunssa se jaksaa vaivaa

Eli koko viikko on ollut aikamoista säätöä juoksun suhteen.

Alkuviikon ajan näytti vielä siltä, että väistin flunssaluodin, mutta pikku lepo ei sitten riittänytkään ja torstai sekä perjantai meni ihan levossa. Viikon juoksusaldoksi jäi lopulta köyhä vajaa 50km, koska tänään aamulla olin vielä sen verran tukossa, että katsoin viisaimmaksi mennä vain polkemaan sisälle. Hieman yllättäen tästä harjoituksesta tulikin viikon paras, koska fillaroin lopulta 90 kilometriä ja päälle tein vielä hieman crossaria. Tätä enempää en aio kuitenkaan tätä viikkoa pohtia, haluan unohtaa tämän mahdollisimman pian ja keskittyä seuraavaan viikkoon.

Huomenna juoksen volyymipohjaisen treenin kevyttä lönköttely niin, että juoksen ensin pohjille reilun tunnin ennen adidasheimon treenejä eli tavoitteena on saada sellainen mukava 25 kilometriä mittariin. Heimolla on luvassa aina niin mukava 15min lämpöä + 3x2km + 15min. Tiistaina juoksen todennäköisesti aamulla yhden reippaamman ja illalla palauttavan treenin ennen keskiviikon laatuharjoitusta, joka on seuraavanlainen:

3km kevyttä + 3x(1600m intervalleja 1min palautuksella) + 3x(1000m intervalleja 2min palautuksella) + 3x(400m toistoja 3min palautuksella) + 3km palautusta

Toinen vaihtoehto on se, että juoksen tämän treenin tiistaiaamuna ja palauttelen illalla, jolloin keskiviikko olisi kevyt päivä. Silloin voisin juosta torstaina taas hieman reippaammin hieman pidemmän PK:n ja perjantaina pitkän lenkin, joka on joka tältä viikolta väliin jäänyt 3km + 6kmTempo + 16km kevyttä + 6kmTempo + 3km kevyttä tai 36km kevyttä. Katsotaan kuitenkin ensin, miten alkuviikon treenit sujuvat ja että onko flunssa lähtenyt vai ei ja mietitään sitten loppuviikkoa.

Viikonloppu on tarkoitus ottaa aika iisisti. Lauantaina teen aamulla varmaankin kevyen avaavan treenin ja päivällä lähden todennäköisesti juoksemaan Stockmannilta, missä olen Jarnon ja Lauran kanssa Stockan juoksutapahtumassa adidaksen osastolla. Tästä tapahtumasta sekä sen aikana on mahdollisesti tapahtuvasta juoksulenkistä on luvassa lisää infoa ensi viikon alussa. Niin ja sunnuntaina sitten lepään. Ja nyt pitää mennä venyttelemään.

Mukavaa viikonalkua!

Kommentoi

Kommentit